Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén a végére belejött

Peti egy 18. hellyel búcsúzott a 125cc kategóriától – Terol a világbajnok

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Véget ért a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es szezonjának utolsó versenyhétvégéje. A 125 köbcentis kategória a valenciai versennyel végleg elbúcsúzott az aszfaltcsíktól, átadva helyét a Moto3-nak. A mezőny egyetlen magyarja, a hosszú idő után újra nyeregbe szállt Sebestyén Péter a 18. helyen zárt.

A spanyol versenyhétvége utolsó napja a 125 köbcentisek 20 perces bemelegítő edzésével kezdődött, a szombati száraz időmérő után – a változatosság kedvéért – ismét nedves aszfalton, esőgumikkal. Peti ügyesen elkapta a ritmust, jó helyeken motorozott, bár egyszer ki kellett állnia, mert gond volt a tapadással, ezt próbálták orvosolni. Aztán nagyon megerősödött a szél, és nem sokkal a vége előtt a pálya első kanyarjában a magyar versenyző kicsúszott. Ezzel együtt a 27. helyen zárta a warm-upot.

A versenyre felszáradt a pálya, csak néhány vízfolt maradt, így mindenki slick gumikkal rajtolt. A futam eleje nagyon nehéz volt Peti számára, nem találta a ritmust, az új gumikkal nehézkes volt a fordulás, de ahogy elkezdtek kopni az abroncsok, egyre könnyebb volt a megfelelő íven tartani a motort. Így a verseny második felében igazán szép motorozást láthattunk a fiatal versenyzőtől, aki a 18. helyen végzett. A versenyen egyébként az első négy helyen hazai versenyző végzett, közülük Nicolas Terol ezüstje aranyat ért: ő a 2011-es (és az utolsó) 125-ös világbajnok. A futamot a szintén apriliás Maverick Vinales nyerte.

„Nehéz hétvége volt, az időjárási körülmények egyáltalán nem kedveztek, folyamatos változás volt, mára még a szél is megérkezett. Sok idő elment az állítgatásokkal, és bizony nekem is idő kellett, hogy visszarázódjak, hiszen augusztus óta nem versenyeztem. A futamra tudtam igazán felvenni a ritmust, innen lenne jó kezdeni. Összességében örülök ennek a hétvégének, hiszen a futamon jó időket tudtam motorozni”
– nyilatkozta Sebestyén Peti a vasárnapi futam után.


A sok hetes kihagyás után a versenyre már elkapta a fonalat Peti az Apriliával


Sebestyén motorján is láthattuk az #58-ast, Marco Simoncelli tiszteletére – a mezőny méltó módón emlékezett (videó)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending