Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén 23. Portugáliában

Peti esett is a hétvégén, de az estorili versenyen gond nélkül célba ért

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Faster Management Képek: Mirko Lazzari

Véget ért a MotoGP harmadik futama a portugál Estorilban, ahol Sebestyén Peti egyetlen magyarként a 23. helyen végzett a 125-ös kategóriában.

Szerencsésnek mondható, hogy a Portugál Nagydíj versenynapján viszonylag száraz pályán vághatott neki a mezõny a futamnak. A küzdelem 23 körbõl állt, a spanyol Nicolas Terol azonnal a mezõny élére állt és végig meg is tartotta vezetõ pozícióját a német Cortese elõtt. Peti a 27. rajtkockából indulhatott, azonban két másik versenyzõtársával kiugrott a rajtnál, amiért ún. drive trough büntetést kapott, ami azt jelenti, hogy át kellett menniük a boxutcán, így Peti egy kör hátránnyal fejezte be a futamot. Ezzel együtt a 23. helyen végzett a 16 éves pilóta.

Ez a futam Peti elsõ VB részvétele volt – amolyan tesztfutam -, ami fõleg arról szólt, hogy megismerje a csapatot és a motorját, így nem az eredmény volt a cél, hanem hogy befejezze a futamot. A tegnapi idõmérõ még kicsit döcögõsre sikerült, amikor Peti egy hatalmasat perecelt a pályán, de a mai versenyt stabilan motorozta végig a fiú. Ám ez csak egy verseny volt, az évadból hátravan még 14 futam, így bõven lesz még ideje belerázódni a VB világába. Két hét szünet következik, majd utána irány Franciaország!

„Kicsit csalódott vagyok, még mindig nem érzem úgy a motort, ahogyan szeretném. Most úgy érzem, hogy kihoztam magamból a 100%-ot, de még dolgozni kell a motoron, mert nem úgy viselkedik, ahogy szeretném. Próbáltam másféle vezetési stílust alkalmazni, de az sem segített. Mindenesetre köszönöm szponzoraimnak, hogy mellettem állnak, és mindazoknak, akik figyelemmel követték a hétvégi szereplésemet”
– nyilatkozta Peti.


Peti egyelőre még nem forrt össze a motorjával, de ez még csak első közös bevetésük volt

„Ezen a hétvégén nem állt mellénk a szerencse. Nem segített az idõjárás sem, aztán ott volt a bukás, ami miatt sok kör kimaradt. A szombati beállításokat sem sikerült vasárnap délelõtt rendesen kipróbálni, hiszen akkor még a nedves pálya miatt megint esõgumikkal futottak a fiúk. Lényeg, hogy túl vagyunk az elsõ versenyhétvégén, és sikerült még több adatot gyûjteni a következõ versenyekre. Ezek birtokában próbálunk változtatni a már sokat emlegetett motorbeállításokon” – montda Roberto Favaro, Péter menedzsere.

Eredmények:

125cc:

1. Nicolas Terol (41’21.986)
2. Sandro Cortese (+3.671)
3. Johann Zarco (+4.466)
23. Sebestyén Péter

Moto2:
1. Stefan Bradl (44’40.765)
2. Julian Simon (44’40.912)
3. Yuki Takahashi (44’46.953)

MotoGP:
1. Dani Pedrosa (45’51.483)
2. Jorge Lorenzo (45’54.534)
3. Casey Stoner (45’59.141)


“Nem az eredmény volt a cél, hanem hogy befejezze a futamot”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending