Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti Yamahával az OXXO Hungary Yamaha Toth Team csapatban

Végre teljes magyar csapat lesz a Supersport VB-n. Magyar csapat színeiben, új menedzserrel és Yamahával folytatja a Világbajnokságon Sebestyén Peti

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Új menedzserrel vág neki a 2020-as Superbike világbajnoki szezonnak Sebestyén Peti, Magyarország jelenleg egyetlen világbajnoki szériában versenyző gyorsasági motorosa.

Stefano Favarotól Újvári Viktor vette át a feladatot, aki nem csupán a versenyzéshez szükséges körülmények megteremtésén fáradozik, de tapasztalt szakemberekből álló csapatot is szervezett hazánk egyik legtehetségesebb motorversenyzőjének támogatására.

Idén Sebestyén Peti élete első teljes világbajnoki szezonját teljesítette a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában. A Világbajnokság egyetlen magyar szereplője legjobb Hondás versenyzőként a 11. helyezést érte el összetettben, amely minden idők legjobb magyar eredménye ebben a rendkívül kemény kategóriában. A PTR Honda színeiben egy verseny kivételével minden futamon pontot szerezett, legjobb eredménye a 8. helyezés volt, mely tekintve a mezőny Yamaha és Kawasaki márka fölényét, kiemelkedő teljesítmény!
Idén még Hondával versenyzett Peti, de a mezőny leggyengébb motorjával is a 11. helyen végzett összetettben

Idén még Hondával versenyzett Peti, de a mezőny leggyengébb motorjával is a 11. helyen végzett összetettben

Peti 2018 májusában kapott először lehetőséget az ikonikus angol PTR Hondacsapattól az utolsó 5 versenyre, és teljesítménye olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy 2019-ben teljes szezont mehetett velük. Kiderült azonban, hogyha a TOP6 megközelítése a cél, márkaváltásra lesz szükség, mert a Honda évek óta nem fejlesztett, ami nincs is tervben a közeljövőben sem. Ennek érdekében a szezon végén megkezdődtek a tárgyalások a csapat- és márkaváltásról.

OXXO Hungary-Yamaha-Toth Team

A fiatal tehetség 2009-óta Stefano Favaroval dolgozott együtt, a csapatváltás azonban – régi mesterének támogatása mellett – már új menedzsere, Újvári Viktor irányításával valósul meg.

“Peti tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ezt az elmúlt években számtalanszor bebizonyította. Ott van a helye a világ élvonalában, a legjobbak között. Egy technikai sportágban ugyanakkor csak akkor érhető el siker, ha a tehetség mellett az anyagi, tárgyi és szakmai feltétek is adottak. Ezek minél jobb megteremtése a cél. A lehetőségeket ismerve, hosszas mérlegelés után egy magyar csapatban folytatjuk Petivel a versenyzést, külföldi szakemberekkel kiegészülve. Öröm számunkra, hogy mindezt a Yamaha támogatásával tehetjük, ami komoly előrelépés a versenyképességet illetően.”– nyilatkozta Újvári Viktor, Peti új menedzsere.

A 2020-as szezonra Peti az újonnan létrejött OXXO Hungary-Yamaha-Toth Team csapatban folytatja pályafutását. A több, mint 15 éves világbajnoki múlttal rendelkező Team Toth mellett a kamionversenyzésben kétszeres Európa- és angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team is hozzáteszi szakmai tudását.

A sportszakmai vezetésért teljes mértékben Daróczy Attila lesz a felelős, a kategória Világbajnok motorjának gyártója a Yamaha pedig technikában fogja támogatni a csapatot az eredményes szereplés érdekében.

A magyar csapat versenyzőjeként, Sebestyén Peti továbbra is egyedüli magyar szereplője lesz a 2020-as Supersport VB mezőnynek.

“Nagyon örülök, hogy újra Imiékkel versenyezhetek főleg azért, mert hozzám hasonlóan ők is rendkívül motiváltak és szeretnének eredményesen szerepelni. A Yamahára váltás nem jelenti azt, hogy garantált a jó eredmény: keményen kell dolgoznunk, de szerintem tanultam annyit és a körülöttem lévő mérnökök is, hogy a korábbi hibákat kijavítsuk és jó szezont fussunk. A management átalakulásával kapcsolatosan, nagyon szépen köszönöm Stefanonak, hogy 10 évig támogatott. Nem könnyű Magyarországról nemzetközi szinten versenyezni, de ő mindig segített, hogy valamilyen lehetőségem legyen motorozni. Viktornak pedig előre is köszönöm, hogy bizalmat szavazott nekem és felvállalta azt a szerepet, hogy megteremti a lehetőségét, hogy szintet léphessek és csak a sportra koncentrálhassak! A cél közös: néhány éven belül szeretnék Világbajnok lenni! “– mondta Sebestyén Peti.

Tóth Imivel már versenyeztek együtt egy csapatban, még a Superbike VB-n, amely sajnos nem jól sült el, de jövőre úgy néz ki, minden feltétel adott lesz egy eredményes szerepléshez

Ifjabb Tóth Imi nemrég még aktív versenyzőként, Peti csapattársaként szerepelt a Superbike-világbajnokságon, néhány éve azonban a Team Tothcsapatvezetője, mellyel azóta Surpersport300-ban és Supersport600-ban is bizonyítottak.

“Nagyon örülök az együttműködésnek! Ez új lendületet ad a projektünknek és biztosabb hátteret a csapatnak, hogy technikailag a topon tudjunk maradni. Már tavaly év elején megmutattuk, hogy a Yartal közösen jó motort tudunk összerakni. Peti tudásával kiegészülve komolyat üthet ez a felállás! Motorban biztosan TOP technikát fogunk összerakni, szóval bízom a jó eredményben és érdemes lesz nekünk szurkolni! “– mondta Ifjabb Tóth Imi.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending