Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti Misanótól visszatér a Supersport-világbajnokságba

A balszerencsés szezonkezdés után, úgy tűnik jóra fordulnak a dolgok Sebestyén Peti karrierjében

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Sport&Events Management pilótája három versenyen volt túl a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának európai futamai közül, amikor az SSP Hungary csapata szakmai okok miatt nem tudott tovább működni. Ezután úgy tűnt Peti sem fogja befejezni az idei évet.

Szezon közben nagyon nehéz másik csapatot találni megfelelő körülményekkel, így Stefano Favaro, Peti menedzsere inkább a 2019-es ajánlatokra és a stratégia felépítésére fókuszált, hogy jövőre  Peti teljes szezont tudjon menni. 2019-re az egyik lehetőség a CIA Lanlord Insurance Honda csapattól érkezett. Jelenleg egy nagyobb fejlesztésen dolgoznak, hogy jövőre még versenyképesebbek legyenek az élen taroló Yamahák ellen. A 2018-as évre már megvolt a csapatuk, azonban a sors közbeszólt és Brno után Andrew Irwin eltávozott a csapattól, hogy az angol superbike bajnokságban versenyezzen tovább.

Simon Buckmaster, a CIA Honda csapatfőnöke, akinek a nevéhez többek között Sam Lowes, Lawerty és Cutchlow felfedezése is fűződik, azonnal felkereste Stefano Favaro-t, hogy amennyibe van lehetőség rá, szeretnék Sebestyén Petivel befejezni a világbajnokság hátralévő 5 fordulóját, hiszen ez az év nagyszerű tapasztalat lenne egy igazán sikeres 2019-es év megalapozásaként. A feltételek kedvezőek voltak, ezért a menedzsment úgy döntött, ezt a lehetőséget mindenképpen meg kell ragadni.

“Az év eleje nagyon rosszul indult , de azt hiszem  Péter számára  most  nyílt egy újabb lehetőség, hogy megmutathassa mire képes. A CIA Landlord Honda egy kiemelt csapat a Supersport Világbajnokságban és nagyon profi emberek állnak mögötte. Peti hála a jó Istennek nem hagyta abba az edzést, így nem látom akadályát, hogy gyorsan alkalmazkodni tudjon az új motorhoz. Örülök annak is, hogy az utolsó 5 VB versenyen fog részt venni, Argentínát és Katart is beleértve. Így újra lesz magyar résztvevő egy ilyen magas színvonalú versenysorozatban.”mondta Stefano Favaro, Peti menedzsere.

“Nem szeretnék az év elején kialakult helyzetről beszélni, már csak a jövőre fókuszálok. Az biztos, hogy az elmúlt pár hónap talán karrierem egyik legnehezebb időszaka volt, de mint mindig, ez csak jobban motivált. Persze voltak napok, mikor már kicsit elhagytam magam legbelül, de ez a hír teljesen feldobott és azóta is kő keményen folytatom a felkészülésem, hogy a legjobb formámat mutassam meg az újdonsült csapatomnak. Mindig nagyon izgalmas egy ilyen új kalandba belevágni, főleg így szezon közben, de úgy gondolom, tudom hozni azt, amit elvárnak tőlem ebben az alakulatban. Ez pedig nem más, hogy az első körtől folyamatosan gyorsuljak, és fejlődő tendenciát mutassak, illetve kivegyem a részem az elektronikai fejlesztésekben, ami már az idei utolsó négy futamra felkerülhet a motorra. Nem versenyeztem még angol csapattal, teljesen más a morál, mint amit eddig tapasztaltam, de szerintem jól be fogok tudni illeszkedni és egy szuper csapattársam lesz, Kyle Smith személyében. Alig várom a misanói futamot! “– nyilatkozott Sebestyén Peti.

Peti július 7-én Misanóban fog rajthoz állni újra. Ezt követi majd egy augusztusi 3 napos teszt, ahol az új fejlesztéseket próbálhatják a motoron. Az utolsó 4 versenynek már ezzel a fejlesztéssel vág majd neki Peti és a csapat, nem csak Európában, de a tengerentúli fordulókon is.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending