Connect with us

Blog

Sebestyén Peti és a teremmotorozás

A teremmotorozás nem új dolog a magyar motorosok számára, bár régebben azért jóval nagyobb „tömeget” mozgatott meg.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

“Gyakran megkérdezik, hogy miben van a legnagyobb lemaradásunk egy spanyol pilótához képest. A válasz a hideg hónapok, illetve a motorozási lehetőségek száma. Míg egy külföldi pilóta már több ezer km-t megtesz kétkeréken a szezon első versenye előtt, mi még csak a futamon kezdünk visszaszokni a motorhoz. Emiatt találtuk ki több mint 10 éve, hogy bizony érdemes lenne keresni fedett pályákat, ahol akkor is tudunk gyakorolni, ha éppen csapadék van, vagy beállnak a mínuszok.

Akkoriban a magyar motorsport krémje kedden esténként összegyűlt egy fedett gokartpályán és mindenféle kétkerekű csodával órákon át küzdött a nap leggyorsabb köréért. Aki már járt ilyen pályán, akár csak gokarttal, az tudhatja, hogy mennyire csúszik a felület és a pálya is elég szűk. Szóval pont tökéletes arra, hogy a versenyző formában tartsa a reflexeit, egyensúlyát és technikai tudását.

Az évek folyamán egyik teremről jártunk a másikra, ugyanis a gokartozás egyre nagyobb népszerűségnek örvendett és nem érte meg a tulajdonosoknak ezt a sok őrültet beengedi órákra a pályára. Aztán ebbe egyre többen beleuntak és szépen lassan megfogyatkozott a népes társaság és már tényleg csak a keménymag maradt.

Úgy tűnik jön egy új generáció, aki ismét teremmotorozni szeretne és ezért hajlandó is tenni. Megint kezd összekovácsolódni egy csapat, viszont ezen a télen már Magyarországon nem találtunk pályát, ahol engednének minket csapatni, így egészen Szlovákiáig, azon belül Érsekújvárig kellett mennünk. Viszont ennek az előnye, hogy nem csak a jól megszokott arcok vannak ott, hanem a szomszédok versenyzői is, akiknek a technikáját meg lehet figyelni.

A videón az idei első motorozás szerepel, ami még csak a próba menet volt, de nagyon meggyőzött minket, így még visszatérünk erre a helyszínre a kibővült magyar csapattal.

Én egy pitbike-kal csapatok, ami bőven elég egy ekkora pályára, hiszen ha kell a világból is kimegy, megbízható és elég alacsony erre a csúszós talajra. Bár itt aszfalt van, nem a műgyantapadló, azért ebben a hidegben eléggé csúszik, de pont élvezhető módon. Maga a motorozás 4 órán keresztül tartott, ilyenkor kedvünkre körözhetünk, nincs semmi időbeosztás mirziamov.ru.

Ma végre motoroztunk is! 🤘🏽✊🏽

Közzétette: Sebestyén Peti – 2019. január 13., vasárnap

Bárki, aki érdeklődne a teremmotorozás iránt, nyugodtan keressen meg Facebookon vagy Instagramon: Sebestyén Peti.”
http://mirziamov.ru

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending