Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti és az SSP Hungary nem állnak rajthoz Donningtonban

Új fejezet az SSP Hungary és Sebestyén Peti életében

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

2017-ban alakult az SSP Hungary magyar supersport csapat, akik egyetlen magyar résztvevőként indultak a Superbike világbajnokság ESS kategóriájában.
A tavalyi évet követően jelentős fejlesztések történtek, de ezek a változások nem úgy alakultak ahogyan eredetileg tervezve volt.

Az imolai verseny után sok dolog hirtelen megváltozott, a csapat manager és a technikai igazgató úgy döntöttek, nem folytatják tovább a szezont. Mivel az olasz és az angol futam között alig két hét állt rendelkezésre, ilyen rövid idő alatt, szezon közepén lehetetlen megfelelő új szakembereket találni az SSP élére, ezért Donningtonban nem fog rajthoz állni a magyar alakulat és pilóta.

A menedzsment azon dolgozik, hogy Brnoban, új szakmai felállással tovább tudjon versenyezni az SSP Hungary, jelenleg is folynak az egyezkedések az új tagokat illetően.
Sebestyén Peti úgy döntött, a mostani körülmények között nem az SSP Hungary-vel fejezi be a szezont, de ennek ellenére pozitívnak ígérkezik a jövőkép. 2019-re már elkezdődtek a tárgyalások és nagyszerű dolgok vannak kilátásban a magyar pilóta számára, ezért most teljes erővel az új lehetőségekre koncentrál.

Sebestyén Peti így nyilatkozott a történtekről: „Természetesen nem örülök, hogy nem lehetek ott a következő futamokon, de úgy gondolom minden okkal történik. Az elmúlt másfél év számomra az SSP Hungary-vel sikeres volt. Új kategóriában, magyar csapatként helyt tudtunk állni, folyamatosan tudtam gyorsulni és rengeteget tanultam. Nem dobjuk el ezt a sok tapasztalatot hanem egy újabb, nagyobb projektet céloztunk meg. Örülök, hogy a menedzsment, a szponzorok és a barátok mindannyian továbbra is bíznak bennem, és mindenki keményen dolgozik azon, hogy megfelelő módon folytatódhasson a karrierem.”

StefanoFavaro, a Sport&Events Management vezetője és az SSP Hungary tulajdonosa a következő gondolatokat fűzte hozzá: „Mivel a team menedzser és a technikai igazgató akikre bíztam a csapat működését nem olyan szinten dolgoznak amit egy WorldSBK sorozat igényel és Ők is észre vették, hogy ez egy nagy feladat és nem tudják megfelelő módon ellátni, ezért nemvolt nagy meglepetésszámomra hogy a szakmai emberek eltávoznak a csapattól, bár a Spíler Motorsport HD projecttel való együttműködésnek köszönhetően minden meg volt adva, amire szükség van a versenyzéshez. Csapattulajdonosként és egyben sport menedzserként a jövőre vonatkozólag döntenem kell, hogy mibe fektetek nagyobb energiát és én a csapat és a versenyző közül, Sebestyén Petit választom. Petivel lassan több mint 10 éve dolgozom együtt és folyamatosan próbáltuk megragadni a számára adandó lehetőségeket, most is folytatjuk a közös munkát.  Nem vagyok benne biztos hogy 2018-ban sikerülni fog új csapatot találni neki, de mivel már tárgyalásokban vagyunk 2019-re, így valószínűleg mindent új lapra teszünk fel.”

Jelenleg bizonytalan, hogyan folytatódik a szezon az SSP Hungary számára, de ha minden jól megy a cseh futamra már meg lesz az új felállás. Sebestyén Peti is biztosan kilátogat majd a brnoi futamra, lehetséges, hogy rajthoz is fog tudni állni, de jelenleg ez még a jövő zenéje.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending