Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti egy Kawasaki ZX6-R-rel startol az Európai Supersport-világbajnokságon

A többéves Superbike szereplés után egyel visszalép Peti, hogy eredményesebb lehessen a kisebb kategóriában

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Célba veszem a top3-at!

A 22 éves Péter megkezdi a 2017-es szezont egy Kawasaki ZX6-R nyergében, az SSP Team Hungary by Pederecini Eacing színeiben. Új csapat, új motor, új idény. A cél pedig, minél többször pontot szerezni, és benne lenni a top3-ban. Peti futama 11.00-kor rajtol, közvetíti a Spíler TV.
„Tavaly Team Toth Yamahájával indultam a Superbike- világbajnokságon, és Jerezben megszereztem első vb- pontom. Nem hullt az ölembe azt azért hozzáteszem, nagyon keményen meg kellett érte dolgoznom, hiába volt kétévnyi tapasztalatom ezres motorral. De a csapatom és én mindent megtettünk, ami tőlünk telt, talán még többet is. Hálás is vagyok nekik. Amúgy elég peches voltam, a felvezető körben elestek előttem Imolában, egy másik motor szétfolyt olaján elestem Laguna Secában, de Jerezben végre pontot kaptam.”

„A Supersport esik abba a kategóriába ahol úgy érzem én és a csapatom meg tudjuk valósítani amit elképzeltünk. Hosszú távra tervezünk, így az Európa kupa megfelelő lehetőség. Számomra új ez a kategória, nem versenyeztem még 600-as motorral. Minden magasabb versenyre irreális összegeket kell letenni, és ha nem jutsz egyből az élre, ami kezdőként lássuk be, elég ritka dolog, elveszel a tömegben. Ezért haladunk lépésről-lépésre.”

„Új csapatom magyar csapat, Stefano Favaro ötlete alapján, már az AMTS-en bemutatkozott. A Pedericini Racing név Lucio Pedericinek köszönhető, akivel már régebben is dolgoztunk együtt, és jó kapcsolatban állunk. Komplett infrastruktúrát, mint szállás, boksz stb, telemetristát, és futóművest biztosítanak a csapat számára. Csapatmenedzser Várnai Andrea, szerelőink Tompa Tamás, és Nicola Da Canal, sajtósunk Tökölyi Anna, és Fonyódi Tamás tölti be a logisztika és hospitaly posztot. Versenyzőként egymagam vagyok. Boldog vagyok, hogy egy ilyen tapasztalt és közismert csapattal dolgozhatok együtt”

„Felkészülésem nagyon kemény volt, odatettem magam teljesen, és Fit 4 Race edzésekkel speciális képességeimet is fejlesztettem. Hetente három alkalommal egy 450-es motoron edzettem terepen, persze óvatosan, nehogy lesérüljek. Itt had jegyezzem meg, hogy az egyesület, akiknek a színeiben versenyzem, épít egy saját flat track pályát Tomracing néven, ahol lehet majd csapatni együtt a tehetséges újoncokkal. A háromnapos tesztem Aragonban nagyon jól sikerült. A köridőim elég jók, de persze sokat kell még tanulnom gyorsulás, kanyarsebesség terén, hiszen minden teljesen új a számomra. A motoron is még van mit tenni-venni, de a szerelők keményen dolgoznak rajta.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending