Connect with us

Hírek

Schwantz: Marquez bejutott Lorenzo fejébe

Kevin Schwantz szerint a regnáló világbajnok, Marc Marquez lélegzetelállító teljesítménye az okozója a spanyol rivális, Jorge Lorenzo borzasztó szezonkezdetének

Published

on

lorenzo marquez gallery
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Csősz Dániel

A Repsol Honda motorosa, Marquez úgy érkezik az év harmadik, Argentín fordulójához, hogy az előző austini és quatari nagydíjat is megnyerte.
Ezzel éles ellentétben áll a Factory Yamaha versenyzője Lorenzo, aki egy felejthető kezdést követően máris egy 44 pontos lemaradásba került Marquezhez képest.
Lorenzo az első helyről bukott a múlt hónapban tartott Quatari nagydíjon, majd egy buta kiugrással inthetett búcsút dobogós reményeinek az Egyesült Államokban.

Az ezt követő boxutca áthajtásos büntetés után a 10. helyre zárkózott fel a kétszeres MotoGP világbajnok, ám nagyon szokatlan sorozatos hibákat látni az egyébként rendíthetetlen spanyoltól.
A Suzuki legendája, az 1993-as 500cc világbajnok Schwantz szerint Marquez lenyűgöző quatari győzelme, mely csupán hat héttel egy szezon előtti tesztelésen elszenvedett lábtörése után szerzett meg, lehetett az ami azonnal demoralizálta Lorenzót.

Schwantz így nyilatkozott az MCN-nek: „Marc azóta befészkelte magát Lorenzo fejébe mióta ő elesett Quatarban, Marc pedig nyert. Lorenzo csak nézi ahogy ez a kölyök dominál a mezőnyben, aki nem is 100%-os még a lábtörése után. Amikor Marc 100%-os lesz ez csak még rosszabb lesz mindannyiuknak. Olyan magas szinten tanul, hogy olyan dolgok közben marad a motoron amikor én már rég a leugráson gondolkoznék. Semmi nem állítja meg és amíg nem üti meg magát addig nem is állíthatja meg semmi. 21 évesen 3 méter magas vagy és golyóálló. Ismerem ezt az érzést.”


„Ha Lorenzo vagy Pedrosa helyében lennék megpróbálnék minden edzésen durva lenni vele, védeném a belső ívet és megpróbálnám a kerékvetőre terelni úgy, hogy megjegyezze. Jelenleg senki nincs a fejében. Jorge texasi hibájáért 100%-osan Marc Marquez volt a felelős. Ahogy mondtam, érinthetetlen volt Quatar után. Az a srác nem tesztelt hat hétig majd felpattant a motorra és egyből nyert és már akkor úgy gondoltam, hogy a többiek most nagy bajban vannak.”

Ezen a képen pont fordítva van. Marquez támadja belülről Lorenzot…

„Minél magabiztosabb és fittebb lesz annál jobban fogja szétrúgni mindenki s*ggét. Annyira nyugodtnak néz ki, beszélgettem is Wayne Raineyvel erről mert Marc még 110%-on is nagyon nyugodt. Ő nem az a típus aki 90 vagy 95%-on megy és aztán úgy dönt, hogy szüksége lesz egy gyors kvalifikációs körre ami túlmegy a határon. Nem. Marc 110%-on megy minden körben, mindig a határon van. Soha életemben nem láttam még ilyet.”

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending