Csatlakozz hozzánk

Akciók

Schuberth SR1 előrendelési akció

15%-kal olcsóbban juthatsz hozzá a csúcskategóriás sisakhoz – Schumi ajánlásával

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: EuroMotor

Már megtekinthető és felpróbálható az EuroMotor üzletében a Schuberth új versenysisakja, az SR1. Azok a vásárlók, akik 2011. február 28-ig leadják előrendelésüket az SR1-re, 15% kedvezményt kapnak a modell árából.

Az SR1 a Schuberth első motoros versenysisakja, amellyel a német gyár a komoly tudással rendelkező amatőr sportmotorosokat és a professzionális versenyzőket célozza meg. A vadonatúj szupersportmodell fejlesztése során a Schuberth Formula-1-es tapasztalatait is felhasználták, a mérnökök munkáját pedig a lelkes amatőr motorversenyzőként is ismert Michael Schumacher segítette.

A Schuberth SR1 első megvásárolható példányai – beleértve az előre megrendelt darabokat is – egyszerre érkeznek majd meg a motoros szaküzletekbe Európa minden országában. Ez azt jelenti, hogy a modell Magyarországon is ugyanakkor lesz elérhető, mint például Ausztriában vagy Németországban. Az SR1 árát tekintve sem lesznek számottevő különbségek a hazai és a külföldi piacok között, annak ellenére, hogy a magyarországi áfa mértéke 25%, szemben az osztrák 20%-kal és a német 19%-kal:

A Schuberth SR1 előszériás példányai már megtekinthetők és felpróbálhatók az EuroMotorban. Azok a vásárlók, akik 2011. február 28-ig leadják előrendelésüket az SR1-re, 15 százalék kedvezményt kapnak a modell árából. Az akció 20.000 forint előleg befizetésével vehető igénybe, más kedvezménnyel nem vonható össze.

Schuberth SR1

Az SR1 története még 2000-ben kezdődött, amikor a Schuberth úgy döntött, hogy beszáll a Formula 1-be. A cél egyértelmű volt: a világ legjobb bukósisakjait készíteni a világ legjobb pilótái számára. A karbonhéjas RF1-et viselő versenyzők közül a legismertebb Michael Schumacher volt, aki az együttműködés első évében szerezte meg első ferraris világbajnoki címét, amelyet további négy követett. Schumi és a Schuberth kapcsolata a német 2006-os visszavonulása után sem szakadt meg. Michael rendszeresen részt vett motoros pályanapokon, rajthoz állt amatőr motorversenyeken, 2007-ben pedig a Nemzetközi Német Bajnokság, az IDM superbike kategóriájában indult több futamon – természetesen Schuberth bukósisakban.

A mindössze öt példányban gyártott, kimondottan Schumacher számára készített prototípus, a Schuberth Race technikája az F1-es sisakén alapult, a karbonhéjjal ellátott fejvédő csupán 900 grammot nyomott a mérlegen. A Schuberth Race nemcsak Schumi tetszését nyerte el, komoly érdeklődést váltott ki sportmotoros körökben és a versenypályák világában is.
A most bemutatott SR1 a Schuberth Race sorozatgyártású utódja. Az újdonságot természetesen Michael Schumacher is kipróbálta, így meggyőződhetett arról, hogy az SR1 is a márkától megszokott rendkívül magas színvonalat képviseli. „Profi Formula-1-es pilótaként és ambiciózus sportmotorosként is kizárólag a Schuberth nyújtotta biztonságban
és komfortban bízom, immár tizedik éve.” – mondta a hétszeres világbajnok.


Átlagon felüli szellőzés, átlagon felüli biztonság

A lehető legnagyobb biztonság, kényelem és folyamatos fejlesztés – ez jellemezte a Schuberth termékeit az elmúlt évtizedekben. Az új SR1 szintén ebben a szellemben született. Az SR1 három héjméretben készül, ezekhez hat belső méret (XS-XXL, 52/53-62/63) tartozik, így mindenki megtalálja a fejméretéhez legjobban illeszkedő sisakot. A héj alapanyaga a S.T.R.O.N.G. Fibre nevű speciális, üvegszál erősítésű Duroplast mátrix. A kivehető és mosható bélés Coolmax szövetből készül, amely kiválóan vezeti el a hőt és az izzadtságot, az antibakteriális és hipoallergén kezelésnek köszönhetően pedig igen higiénikus is. Az SR1 sisakok átlagos súlya 1295 gramm (+/- 50 gramm a héjmérettől függően), vagyis a modell a legkönnyebbek közé tartozik a sportsisakok piacán. A többi Schuberth fejvédőhöz hasonlóan az SR1 is megkapta az Anti-Roll-Off System (A.R.O.S.) névre hallgató biztonsági rendszert: az állszíj és a sisak hátulja között elhelyezett rejtett biztonsági pántok szinte lehetetlenné teszik a sisak fejről történő lefordulását baleset esetén. Igazi sport- és versenysisakról lévén van szó természetes, hogy az SR1-et dupla D gyűrűs csattal szerelték fel.


A komoly tudással rendelkező amatőr sportmotorosokat és a professzionális versenyzőket célozza meg”

A hatékony szellőzésről elöl három állítható szellőzőnyílás gondoskodik – kettő a fejtetőn, egy az állrészen –, a tarkónál pedig két kilépőnyílás vezeti el a felmelegedett levegőt. 100 km/h-s sebességgel haladva másodpercenként több mint 10 liter friss levegő áramlik át az SR1 belsején – ez már a Formula 1-es sisakok szintje. Az SR1 karcmentes plexijét páramentes bevonattal látták el, az orrnál elhelyezhető páraterelő betéttel pedig még hatékonyabban megakadályozható a plexi párásodása. A tervek szerint a jövőben Pinlock páramentesítő betéttel felszerelt plexi is elérhető lesz az SR1-hez. Újdonság a Push-Release-System névre hallgató pleximechanika, amely gyors, egyszerű, szerszámok nélkül, egyetlen gombnyomással elvégezhető plexicserét tesz lehetővé. A víztiszta mellett rendelhető világos és sötét füstszínű, valamint tükrös (irídiumos) plexi is.


A Formula-1-ben használt technológiák alkalmazása jó ajánlólevél lehet

Az SR1 a fejlesztés során számos órát töltött a Schuberth szélcsatornájában. Az itt elvégzett vizsgálatoknak és fejlesztéseknek köszönhetők a sisak rendkívül jó aerodinamikai tulajdonságai, az optimális mértékű leszorítóerő, a nagyon kis mértékű felhajtóerő, valamint a stabil iránytartás nagy sebességnél is. A két pozícióba állítható DForce légterelő finomhangolást tesz lehetővé, segítségével a különböző üléspozíciókhoz igazítható az SR1 viselkedése. Szintén a szélcsatornás teszteknek köszönhető, hogy az SR1 belsejében 100 km/h-s sebességnél mért zajszint mindössze 88 dB(A). (A Schuberth S1 Pro modellben 85 dB(A)-t, a Schuberth C3-ban pedig 84 dB(A)-t mértek ugyanekkora sebességnél.) Fontos újítás ezen a téren a Noise-Reduction-System névre hallgató zajcsökkentő rendszer: a sisak oldalán elhelyezett két apró ablak segítségével szabályozhatók az SR1 akusztikai tulajdonságai. Verseny módban a nyitott ablakok révén pontosabban, tisztábban hallhatók a környezeti zajok, például a hátulról közeledő motorkerékpárok hangja. Utcai módban az ablakok bezárásával csökkenthető a zajszint, de a közlekedés szempontjából fontos hangok (duda, sziréna) hallhatók maradnak.

A Schuberth SR1 négy alapfényezéssel (fényes fehér, matt fehér, fényes fekete, matt fekete), valamint két grafika összesen öt változatával (Racing Line fehér-ezüst, feketeezüst, fehér-piros kék; Technology fehér, matt fekete) lesz kapható.

További információ:
Euromotor – legjobbak egy helyen

Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 17/b.
Telefon: +36 1 877 44 30 , +36 1 877 44 30
Fax: +36 1 877 44 40
Weboldal: http://www.euromotor.hu
E-mail: euromotor@euromotor.hu

Comments

comments

Trending