Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Schuberth jótékonysági árverés az árvízkárosultak javára

A bukósisakgyár Forma-1-es pilóták által felajánlott versenysisakokat árverezett el. A közel 23 millió forintos bevétellel a német árvízkárosultakat támogatják

Közzétéve

ekkor

schuberth arveres
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A német Schuberth bukósisakgyár öt jelenlegi és egy már visszavonult Forma-1-es pilótával közösen jótékonysági árverést rendezett az Elba áradásának németországi károsultjai számára. Az aukción Fernando Alonso, Felipe Massa (mindketten Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes AMG), Nico Hülkenberg (Sauber), Jules Bianchi (Marussia) és a legendás Michael Schumacher egy-egy eredeti, élesben használt Schuberth versenysisakjára lehetett licitálni.

Schumacher a tavalyi Szingapúri Nagydíjon viselt sisakját bocsátotta a Schuberth rendelkezésére, az aktív versenyzők pedig idei fejvédőikből ajánlottak fel egyet-egyet. Az eBay internetes aukciós oldalon lebonyolított árverés 2013. július 14-én 77 051 eurós, azaz több mint 22,7 millió forintos bevétellel zárult. A sisakokat japán, olasz és német gyűjtők vásárolták meg.

Michael Schumacher

A legmagasabb összeget a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 2012-es bukósisakjáért fizették, a tűzpiros RF1 modell 24 550 euróért (kb. 7,2 millió Ft) kelt el. A harmadik vb címéért hajtó Fernando Alonso SF1-e 20 051 euróért (kb. 5,9 millió Ft) cserélt gazdát, az idén már két futamot nyerő Nico Rosberg sisakjáért pedig 10 561 eurót (kb. 3,1 millió Ft) adtak.

Fernando Alonso
Nico Rosberg

Felipe Massa (Ferrari) a 2008-as szezonban egyetlen ponttal maradt le a világbajnoki győzelemről, ezúttal pedig a sisakja csúszott le – ha kevéssel is – a képzeletbeli dobogóról. A brazil pilóta által viselt SF1-et 9 550 euróért (kb. 2,8 millió Ft) ütötték le. A jövő egyik nagy reménységének tartott, de a nem túl versenyképes Sauberrel idén szenvedő Nico Hülkenberg fejvédője 7 449 eurót (kb. 2,2 millió Ft) ért, a Marussiánál versenyző újonc, Jules Bianchi sisakja pedig 4 890 euró (kb. 1,4 millió Ft) ellenében került új gazdájához.

Felipe Massa
Nico Hulkenberg
Jules Bianchi

A jótékonysági árverésen befolyt összegből a németországi Magdeburg árvízkárosultjait támogatják. A Schuberth székhelyének is otthont adó várost 2013. június 9-én érte el az Elba árhulláma. A gátakon áttörő víz miatt 20 000 embert kellett kitelepíteni, a Schuberth gyárában pedig – a márka 90 éves történelme során először – le kellett állítani a termelést.

Számos alkalmazottunk önkéntesként dolgozott a gátakon, vagy éppen a saját értékeit próbálta menteni. Úgy éreztük, nem elég csak megköszönnünk az embereknek, amit mindannyiunkért tettek, segítenünk is kell e súlyos természeti csapás áldozatainak” – mondta Marcel Lejeune, a Schuberth GmbH vezérigazgatója.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending