Csatlakozz hozzánk

Hírek

Schmidt Racing: teljes szezon a Superbike vb-n

Még egy magyar csapat a legjobbak között: két kategóriában indul 2016-ban a Superbike világbajnokságon az idén három Supersport vb-futamon is szereplő hondás gárda

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Sikeres szezont tudhat maga mögött az év elején alakult Schmidt Racing: két pilótája, Chrobák János (Supersport) és Juhász Dávid (Superstock 600) bajnoki címet szerzett kategóriájában Közép-Kelet-Európa legnívósabb nemzetközi gyorsasági motoros sorozatában, az Alpok-Adria Bajnokságban, illetve az IMRC és a hazai pontvadászaton, valamint három világbajnoki futamot is teljesítettek a Supersportban, ahol (Jerezben) Chrobák révén első vb-pontjukat is megszerezték.

Chrobáknak (119) idén sikerült vb-pontot is szerezni

A csapat vezetői és támogatói úgy döntöttek, hogy jövőre teljes szezont teljesít két pilótával (Chrobákkal és Juhásszal) a Schmidt Racing a Supersport világbajnokságon, valamint – az utánpótlás nevelés fontosságát szem előtt tartva – a Superbike-vb egyik betétsorozatában, a Superstock 600-as Európa-bajnokságon. A stock-csapat versenyzői felállásáról még nem született döntés.

Balogh Róbert csapatmenedzser így nyilatkozott: „A 2016-os szezon számunkra el is kezdődött a felkészüléssel és egyéb háttérmunkálatokkal. A jövőben szeretnénk előre lépni, ha nem is ekkora léptekkel, mint az idén. Teljes szezont szeretnénk futni a Supersport világbajnokságon, illetve nagyobb hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésre, a Superstock 600 Európa-bajnokságon is lehetőséget szeretnénk biztosítani két magyar tehetségnek. A nevekről egyelőre még nem mondanék semmit, az biztos, hogy Jani és Dávid jövőre is lehetőséget kap”

Chrobák János

„A jerezi pontszerzésem után Magny-Cours-ban sajnos nem jött össze az újabb bravúr, ugyanis nemcsak a körülmények voltak igencsak változóak, a pályaismeret hiánya sem segítette a minél jobb szereplésemet. Persze azért szégyenkezni valóm így sincs, hiszen a csapattal töltött első szezonomban megnyertem az Alpok Adria Bajnokságot, indulhattam három Supersport világbajnoki futamon, ahol az egyiken sikerült pontot is szereznem. Szeretném megköszönni a csapat egész éves munkáját, a támogatók és különösen a főszponzor támogatását és nem utolsó sorban a szurkolók kitartó biztatását” – mondta Chrobák János AA-bajnok, VB-pontszerző.

Juhász Dávid

“Kifejezetten elégedetten gondolok vissza erre a szezonra, hiszen újra versenyeket nyertem, és sikerült három bajnoki címet is szereznem, több pályán körrekordot értem el. Három futamon is indulhattunk a Supersport világbajnokságon, és ha egy kis szerencsém van, akkor Misanóban pontszerzőként debütálhattam volna. Úgy érzem, bizonyítottuk, hogy van keresnivalónk a világbajnokságon. Rengeteget fejlődtem és gyorsultam ebben az évben, amiért nagy köszönettel tartozom a csapatomnak és a szponzoraimnak. Bízom benne, hogy jövőre teljes szezont tudunk zárni a vb-n, ám addig rengeteg energiát kell fektetni a téli felkészülésbe és a tesztekbe. A maximumot fogom nyújtani a továbbiakban is! Köszönöm mindenkinek, aki mellettem volt ebben az évben” – nyilatkozta Juhász Dávid.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending