Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

SBK Imola: Rea és a Kawasaki duplázásai

Túl vagyunk a SuperBike vb ötödik fordulóján!

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A mezőny és a közönség mindig izgatottan érkezik az olasz helyszínre, ahol már megannyi drámai pillanatot megélt a versenysorozat. A hazaiak és a Ducati rajongók nagy örömére rajthoz állt Davide Giugliano is, aki több hónapnyi rehabilitáció után idén először ülhetett fel a Panigale-ra versenyhétvégén. Az olasz kiválóan indított, és megszerezte az első rajtkockát. Mellőle a két Kawasaki rajtolhatott Sykes és Rea sorrendben, majd következett Davies és Haslam.

Rea és Sykes végre egymásnak estek, és izgalmas harcban döntötték el a győzelmek sorsát

Vasárnap napsütötte aszfaltcsík várta a versenyzőket. A visszatérő Giugliano megtartotta vezető helyét a rajtnál, sőt az első körökben úgy tűnt, akár el is húzhat a többiektől. Az üldöző bolyt a két gyári Kawasaki, és a Ducatis Chaz Davies alkotta. Jó pár körön keresztül úgy tűnt, a Ducatinak kedvez a pálya, ám hamar rosszabbra fordultak a dolgok. Davies egy előzéssel feljött a harmadik helyre, ám rögtön ki is sodródott a kavicságyba, ahol motorja lefulladt, és ezzel véget is ért számára a verseny. Ezután Giugliano lassulni kezdett, és mindkét Kawasaki megelőzte őt. Ekkor David Salom nagyot bukott a középmezőnyben, és piros zászlóval leintették a versenyt. Hat körre indították újra a futamot, és ez akár kedvezhetett is volna a lassuló Giugliano-nak, ám az új rajt után is elmaradt a Kawasakiktól. Tom Sykes a piros zászló előtt és az új rajt után is magához vette a vezetést, ám csapattára, a kiváló formában motorozó Jonathan Rea elvette tőle a győzelmet. A negyedik hely sorsa sem múlt az új rajton, az Apriliával motorozó Leon Haslam érkezett be. Jól használta ki viszont az új rajtot a címvédő Sylvain Guintoli, aki felugrott az ötödik helyre.

Versenyképesnek tűntek a Ducatik, ám végül kevés pontot vihettek haza

Nem örült ennyire a címvédő a második futamon, ahol hamar bukott, de karcolások nélkül úszta meg. Nem járt ilyen jól Leon Haslam, aki egy bátor előzés közben akadt össze Michael van der Mark-al. Mindkettejük versenye véget ért, sőt a vétkesnek tűnő brit versenyző láthatóan a karját fájlalta. Műszaki hiba miatt nullázott Chaz Davies a második futamon is, pedig a britnek egy biztos harmadik hely érett még négy körrel a leintés előtt. Kettősgyőzelmet értek el viszont ismét a Kawasaki pilótái, akik már az első kanyartól uralták a versenyt. Sykes a második futamon is próbált küzdeni újdonsült csapattársával szemben, azonban 2013 világbajnoka egyszerűen nem talál fogást a bajnoki tabellát vezető Rea-n. A harmadik helyen így könnyen Giugliano érhetett volna be ismét, ám az olasz kondíciója láthatóan alábbhagyott a futam végére, és így megszerezhette első SBK dobogóját az Aprilia csapat fiatal spanyolja, Jordi Torres.

Torres ezúttal már felállhatott a dobogóra

Remekül zárult a hétvége a Tóth csapat számára, akik első vb pontjaikat szerezték meg, sőt rögtön nyolcat! A csapat rengeteg új fejlesztést hozott az olasz helyszínre, ám végül nem ennek köszönhették a sikert. A pontokhoz vezető út kulcsa a megbízhatóság volt, ugyanis a futamok vezetői és technikai hibákkal is tarkítottak voltak, így elég volt a mezőny végén beérniük. Nem kívánjuk a többi versenyző kiesését, viszont még több pontszerzést a hazaiaknak igen!

A hétvégén nyolc pontot sikerült bezsebelnie a magyar csapatnak

Haslam és Davies gyenge hétvégéjének köszönhetően Jonathan Rea előnye már 87 pont a világbajnoki pontversenyben. Az utóbbi futamokon már látszott, hogy Haslam és az Aprilia nem tud a győzelemért harcolni, hiába kezdték remekül az évet. Chaz Davies kitűnő futamai is hiába valóak voltak, hisz a vörösek brit versenyzője már két hétvégét is nullázott, míg Rea 10 versenyből nyolcat megnyert! Jelen állás szerint a Kawasaki nagyon erős, és az Apriliának komolyabb fejlesztésekre lenne szüksége, hogy ne avassunk bajnokot már hetekkel a bajnokság vége előtt. Talán csak Sykes lehetett volna képes hatni a pontverseny alakulására, ám eddig minden futamon kikapott csapattársától. Másfelől viszont Jonathan Rea megérdemelten vezeti a tabellát, ezt senki sem vitatja, hisz a Hondánál rengetegszer megvillantotta tudását sokkal gyengébb motoron is. Kijárt tehát számára már egy jó szerződés, de azért reméljük, hogy lesznek kihívói, és izgalmas futamokat láthatunk a továbbiakban is. Folytatás két hét múlva a Donnington-i pályán!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending