Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

SBK: Brit uralom Ausztráliában!

Végre elindult a Motorsport szezon, túl vagyunk az első SuperBike hétvégén.

Published

on

sbk 2015 ausztralia
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Elérkezett a várva várt Phillip Island-i versenyhétvége, ahol a SuperBike versenyzői ismét összemérhették gyorsaságukat. Új pilótafelállások, visszatérő legenda és rengeteg test-test elleni küzdelem tette izgalmassá a vasárnapot!

Jonathan Rea rendkívüli teljesítménnyel mutatkozott be új csapatánál, és szinte végig az élen motorozott

Rea vs Sykes 2:0

Jonathan Rea – a Kawasaki frissen szerződtetett versenyzője – csak a boxban találkozhatott csapattársával, mivel Tom Sykes nem bírta tartni honfitársa tempóját. Rea a poleból kezdhette a futamokat, és sikerült bezsebelnie egy arany- és egy ezüstérmet. Kiváló kezdés a brittől, aki továbbra is az idei szezon egyik fő esélyese!

Nem lassultak az Apriliák, továbbra is számolni kell velük!

Az Aprilia RSV4 még mindig piszok gyors!

A szabályváltozások miatt kérdéses volt, mi lesz az Apriliák sorsa az idei évben. A gyári csapat megszűnt, új lett a pilótafelállás, és Leon Haslam vált az első számú versenyzővé, akinek nem volt tapasztalata a V-négyessel. A nézők számára viszont úgy tűnhet, mintha semmi sem változott volna! A két ezüst Aprilia rendkívül gyors volt, még a Moto2-ből átigazolt újonc, Jordi Torres is az egész hétvégén dobogó-közeli tempót motorozott (bár a második futamon bukott). Haslam sebessége viszont még ennél is gyorsabb volt, az RSV4 néhány kigyorsításon rendkívülien jól megindult, és amekkora tapadása volt a Stonerről elnevezett gyors balosban . . . Ha nem hibázik az első futamon, nagy valószínűséggel duplázott volna – bár így sem firtathatjuk teljesítményét, mivel hatalmas tempóval érkezett a fűre, mégis varázslatos módon kézben tartotta az uralmat, és így is feljött a második helyre. Mindkét futam befutója nagyon szoros lett, és habár az első futamon 3 századdal lemaradt a pódium tetejéről, a második futamot 1 századdal megnyerte, így pontegyenlőséggel vezeti a tabellát Jonathan Rea-vel karöltve.

Végül a tűzijáték elmaradt, mégis köszönjük Baylissnek a rövid visszatérést!

Legenda a pályán

Giugliano bukásával rosszul indult a vörösek idei éve, ám Troy Bayliss villámgyors beugrása némileg feledtette ezt a szomorú tényt. A már közel 46 éves ausztrál legenda viszont nem tudta igazán megvillantani tehetségét, és végül csupán 3 pontot tudott bezsebelni. Tempója végig gyorsult, a tizenkettedik helyről rajtolva mindkét futam első körében sikerült javítania 4 pozíciót, és bizony néhány körig tartotta is az élmenők tempóját a hetedik-nyolcadik helyen. Bayliss távolléte alatt azonban a gumikeverékek sokat változtak, és a harmadik szabadedzésen történt high-side bukás után a bajnok talán nem is tudott teljesen megbízni bennük, így a futamok nagy részében inkább biztonsági motorozást mutatott. Nem sikerült számára a gumik élettartamának kezelése sem, és míg az első futamon csak lassan csúszott vissza a listán, a másodikon inkább ki is jött egy új szett gumiért, így viszont elúszott a pontszerzés lehetősége. Mi azonban az eredmények ellenére is nagy elismeréssel és lelkesedéssel figyeltük az ausztrál örömmotorozását, mivel biztosak vagyunk benne, hogy a háromszoros bajnok élvezte a rövid visszatérést, és biztosan sikerült ellátnia a csapatot néhány hasznos tanáccsal is!

Davies a másik Ducatival viszonylag könnyen tartotta Rea tempóját

Jó úton halad a Ducati?

A Ducati másik versenyzője Chaz Davies a második helyről rajtolhatott, és mindkét futamon végig harcban volt a győzelemért! A szintén brit versenyző eddig még nem tudott itt felállni a dobogóra, így számára is meglepetés volt a két harmadik hely. Nehéz lenne nem észrevenni, mennyire sokat fejlődött a Panigale az elmúlt két évhez képest, amikor láthatóan sokkal többet küzdöttek a versenyzők a tapadással, sőt a gumikat is korábban elhasználták. Davies ezzel szemben végig képes volt az élbolyban motorozni, és mindkét futamon fél másodpercen belül érkezett be a győzteshez képest! Giugliano sérülésével megvan az idei első számú versenyző a vöröseknél?

Hová tűnt a Suzuki?

Nagy csalódás volt a Suzuki teljesítménye, akiknek látszólag minden adott volt ahhoz, hogy Lowes jó eredményt érjen el. A 22-es számú versenyzőnek viszont nem jött ki a lépés! Hiába volt a leggyorsabb a teszteken, hiába motorozott pokoli tempót az első futamon, csupán egy kilencedik helyet tud felmutatni a hétvégét követően. Ennek oka az első futamon egy vezetői hiba volt, a másodikban pedig egy technikai probléma.

Szurkolhattunk egy magyar versenyzőnek is, Imi azonban nem tudott versenytempóban motorozni

Szenved a Team Tóth csapata

Rizmayer Gábor kéztörése után sem alakult jól a csapat hétvégéje, ugyanis ifj. Tóth Imi sehogy sem találta rá a versenytempóra, és végig a mezőny legvégén motorozott. Habár mindkét futamon célba ért, a lekörözéseken kívül csupán a beugró Troy Baylissel találkozhatott, amikor az a gumicsere után mögé érkezett, majd körbemotorozta őt. Imi a felfüggesztésre panaszkodott, és hiába változtattak az első futómű beállításán a második futamra, ez nem javított a motor viselkedésén. Reméljük a rossz kezdés után sikerül a csapatnak plusz lóerőket és kanyartempót kisajtolnia a BMW-ből, és harcolni a pontszerző helyekért a folytatásban!

A francia Cluzel nem talált kihívóra csodaszép MV Agustáján

MV Agusta kettősgyőzelem a hatszázasok közt!

Giacomo Agostini óta nem volt ennyire jó versenymotorja az olasz gyártónak, mint a jelenlegi F3. Cluzel már tavaly is harcolt a bajnoki címért az MV-vel, jelenleg mégis úgy tűnik, az idei évben még felkészültebben vághat neki a küzdelemnek. Van aki figyelemmel követi a SuperSport kategóriát? Aki igen, az tudja, hogy az itt szereplő motorok festése általában eléggé ingerszegény. Na de láttátok az MV Agusta F3-asokat? Nem csak gyönyörűek, de bitang gyorsak is, és mondhatjuk játszi könnyedséggel arattak kettős győzelmet a kategóriában, Cluzel és Zanetti sorrendben. Ez persze nem jelenti azt, hogy unalmassá válna ez a csoport, mivel ehhez az eredményhez szükség volt a háromszoros bajnok, Kenan Sofuoglu hibájára is, aki a Kawasakival még bele fog szólni az idei bajnoki küzdelembe, sőt néhány kör erejéig a Hondák is erősnek tűntek!

Britek, britek mindenütt

A hétvége eredményei:

Kövessétek figyelemmel PályaPéntek cikkeinket, így biztosan nem maradtok le a következő futamokról!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending