Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sávolynak végleg befellegzett

A Balatonring, mint egy igazi mesehős: hol volt, hol nem volt. Most már biztosan az utóbbi.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

2009-ben ugyan bántuk a BalatonRing építésének a következő évre tolását, mégis boldogan tekintettünk előre, mert úgy tűnt, a magyar pályának biztos helye van a MotoGP 2010-es naptárában. Most pedig, amikor a tavasz éppen hogy csak bontogatja szárnyait, már egyáltalán nincs helye a reménynek: idén biztosan nem lesz Magyar Nagydíj, sőt mi több, új versenypályánk sem.

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) március 18-án este adta hírül, hogy a Balatonring kiesett az idei nagydíjak helyszínei közül. Helyét egy ismeretlen spanyol pálya veszi át, mely eddig nem adott otthont egy komolyabb motorversenynek sem. Ezzel a MotoGP négyszer fog ellátogatni Spanyolországba, hozzánk legközelebb pedig változatlanul Brno marad.

Ez többszörösen rossz hír, mert ahelyett, hogy a neves sporteseménnyel növeltük volna az ország imázsát, ezzel a tesze-toszasággal inkább rontottunk rajta. Ám ha azt nem is, egy ideig valószínűleg biztosan elvágtuk magunkat a rendezés későbbi jogától. Így ráadásul kétséges a BalatonRing Team sorsa is, ahol Németh Balázs indult volna néhány Moto2-es futamon. Sajnálatos, mert a fiatal versenyzőnek az új kategória négy ütemű motorjai sokkal jobban feküdtek volna, mint a tavalyi 250-es két üteműek.


Így festett volna az égből az első MotoGP-s versenypálya.

Érdekes, hogy miért csak most durrant ki a “sávolyi lufi”, miért most jött rá valaki, vagy valakik, hogy ez a projekt nem éri meg, vagy túl nagy a kockázata, és elgondolkodtató, hogy ha ezt képtelenek vagyunk állami szinten összehozni, hogy juthat eszünkbe olimpiát rendezni, ami szintén nem két fillér.

Viszont hogy ne csak az árnyoldalát lássuk a magyar motorsportnak, amiről idén sajnos többszörösen be tudunk számolni (nem csak a BalatonRing-et illetően), tervezünk egy cikket, amiben összefoglaljuk a nagyobb magyar motorversenyzők aktuális helyzetét, ki hol fog versenyezni, milyen eredményekre számíthatunk és persze azt is elmondjuk, ki miért fogja legjobb esetben is csak a boxbol szemlélni az eseményeket.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending