Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Sári Kata: szoknom kell még a 215 lóerőt…

…de az érzéke megvan hozzá, az biztos! Papp László dragbike-ikon új felfedezettje már a legelső versenyén dobogóra állhatott a bivalyerős Kawasaki ZX-10R nyergében a villámgyors Slovakia Ringen

Közzétéve

ekkor

sari kata zx10
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Kata 14 éves kora óta motorozik az utcán és szűk két éve pályázik. Kecskeméti lévén, a gokartpályán szinte elkerülhetetlen volt, hogy ne figyeljen fel rá a sokszoros magyar bajnok, Papp Laci, aki általában jó érzékkel választja ki ifjú tanítványait – gondoljunk csak Kis Viktóriára. A közös gyakorlások, pályanapok után nemrégiben beneveztek a Michael Fiala-féle Ladies Trophy-ba, melynek első, felvidéki fordulóján már túl is vannak.

“Iszonyatosan élveztem kint Szlovákiában a versenyt – gyönyörű időnk és nagyon jó hangulat volt! Bár még nincs meg a tuning hátsó rugó, de a gyári gátlóval is egész jó volt a motor, végig hibátlanul ment. Persze nagyon várom, hogy kicseréljük, mert nem igazán lehet beállítani vele a futóművet versenypályára”

Élete első versenyén ezüstérmes az egyetemista lány…

“Nagyon kevesen voltunk most lányok, összesen 10-en, SBK és SSP kategóriában (magyarok csak hárman). Az időmérőn a második helyet értem el 2:24.0-val. Aztán így is rajtoltunk el, másodikként fordultam, és végig tartottam is a helyem, szóval ott már nagy izgalmak nem voltak”

“A kunmadarasi gyorsulásra direkt nem állítottunk semmit a motoron, hogy a rajtot tudjam gyakorolni. Rájöttünk, hogy a kipörgésgátlót ki kell kapcsolni: rögtön egy másodperccel jobbat is mentem, de sajnos így is csak 10,4 lett a legjobb, ami a 4. helyre volt elég a Road and Ride kategóriában. De nem a motoron múlott, szoknom kell még a 215 lóerőt…”
– mondta Kata az elmúlt hetek sűrű eseményei kapcsán.

A női versenysorozat állomásai a kép jobb alsó sarkában olvashatók…

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending