Connect with us

Vezetéstechnika

Safety-Hungary gyakorló tanfolyam

Családias hangulatban lehet gyakorolni az elvégzett tanfolyam gyakorlatait!

Published

on

Sportster
RST AIRBAG

A Safety-Hungary gyakorló képzésein családias légkörben lehet gyakorolni a már korábban elvégzett tanfolyam feladatait.

Még nem késő senkinek újravenni a leckét! Mi is megtettük így a szezon közepén és akárhányszor a Safety-nél járunk, mindig ez a végső következtetés – pedig jó pár ezer kilométer bennünk van már idén is…

A nemrégiben arculatot váltott Safety-Hungary-nél kidolgoztak egy egynapos tanfolyamot, ahol csak a gyakorlásé a főszerep. Kevés elmélet elhangzik ugyan, de az is inkább csak gyakorlás közben. Gyakorló tanfolyamra az 1., illetve a 2. szintű képzés anyagából is lehet jelentkezni, természetesen az alap kurzus teljesítése után.

Hogyan is zajlik egy ilyen gyakorló tanfolyam?

Először is, sokkal kevesebben vannak, mint a rendes tanfolyamokon – pedig ott sincsenek sokan – (ezért is érdemes választani a gyakorlást még a következő szint elvégzése előtt), így sokkal többet lehet motorozni a pályán, ezért a gyakorlás még hasznosabb! Az oktató megmutatja a feladatot, amit aztán csak gyakorolnunk kell. Természetesen ugyanazok a feladatok, amiket az adott tanfolyamon már megtanultunk, így ha rendesen bevágtuk a leckét, akkor nagy meglepetés nem érhet minket. De az az általános tapasztalat, hogy mindig van mit gyakorolni – így volt ez most is, ahol az “osztálytársaimon” a rendszeres motorozás mellett is érződött némi bizonytalanság. Még szerencse, hogy tudták magukról azt, hogy gyakorolniuk kell. Itt nem számít, hogy ki kicsoda, milyen drága motorral jár: lehet bármilyen vállalat vezetője, vagy akár főorvos is, ugyanúgy eleshet, mint bárki, aki motorra ül…


A gyakorló tanfolyam mindenkinek nagyon hasznos, tapasztalattól függetlenül


Az egyik feladat, az eltolt szlalom – egy életen át lehetne gyakorolni

A gyakorlatok

Egyenes és eltolt szlalom, fékgyakorlat, kifelé és befelé dőlés és kikerülés van műsoron ezen a  gyakorló napon. És tényleg azon van a hangsúly, hogy berögzüljenek a mozdulatok.  Ha kell, az oktató felülteti maga mögé a tanulót és úgy mutatja meg, hogyan is kell végrehajtani a feladatot.

A nap végén még a robogós tanfolyamból is kaptunk némi ízelítőt, amelyen Tomi kollégánk vett részt, arról itt olvashattok.


A robogós képzés néhány ponton különbözik csak az átlagos tanfolyamtól


Az instruktor akár “közelről” is bemutatja a feladatot


Aki gyakorló tanfolyamra megy, annak már ismerősek a feladatok – több idő jut motorozni!


Családias a légkör – rengeteg idő és figyelem jut mindenkire

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending