Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Blog

RYNO, RYNO, minek nevezzelek?

Az egykerekezés állandó opciója

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Még 2012-ben harangozták be a Ryno egykerekű elektromos motorkerékpárt, amit végül rá két évre dobtak piacra. Elég korlátozott számban készült, talán már nem is gyártják, de videókat a mai napig dobálnak fel róla. Nem tudom, hogy Magyarországon hogy kultiválnák a beharangozott előnyeit, miszerint bárhol lehet vele gurulni, autó- és kerékpárúton, sőt, akár a járdán is. Én nem biztos, hogy örülnék neki ha ilyeneket kéne séta közben kerülgetnem, vagy esetleg leterítene egy, mert vezetőjének éppen rosszul jött ki a „lépés”. Tervezésének elsődleges célja, hogy az emberek ne autóval közlekedjenek, miáltal szerintük a városok fejlődésnek indulnak.

Chris Hoffman amerikai mérnök, 13 éves kislánya unszolására készítette el anno ezt a találmányt, aki egy videojátékban látott hasonló járművet. A koncepció 5 év alatt forrta ki magát.

A nagy kapacitású két egyenáramú motor segítségével működő „motorkerékpár” egy töltéssel mintegy 50km távolságot tud megtenni maximum 40km/óra sebességgel, minderre csak másfél órát kell várni a töltő mellett. Beépített mozgásérzékelői állandó ellenőrzéssel és korrigálással tartják az egyensúlyt, természetesen csak előre-hátra, az oldalsó egyensúlyozás továbbra is emberi feladat. Még a 30 %-os emelkedőt is legyűrni.

Az automatikus egyensúly rendszer megakadályozza, hogy a vezető túllépje a megengedett fordulatszámot és a dőlésszöget, ilyenkor ideiglenesen átveszi az irányítást. Automatikus leállító kapcsoló gondoskodik róla, hogy magától leálljon a kerék forgása, ha a vezető leesik vagy a jármű eldől, így nem kell attól félni hogy elhagy minket ez az egykerekű csoda.

A kis masina nem mellesleg csak 60 kilót nyom, köbö 130 kilót tud mozgatni, és egy milla között mozog az ára. Totál megéri…

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Siren7 vadrisztó

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending