Csatlakozz hozzánk

Műhely

Rossi új sisakja

Nem más pingált egy új sisakot Rossinak, mint az egyik legjobb magyar művész, Báthory András…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Nem más pingált egy új sisakot Rossinak, mint az egyik legjobb magyar művész, Báthory András…

Kovács Niki, a magyar motorsport legeredményesebb női gyorsasági versenyzője, aki egyben hetedik éve újságíróként is tevékenykedik, tavaly írt könyvet a sport egyik legnagyobb alakjáról, a jelenleg is világbajnok Valentino Rossiról. Niki találta ki azt is, hogy meglepje a Doktort egy különleges, egyedi ajándékkal, egy air brush-olt bukósisakkal.

Persze Rossifuminak a műfaj egyik legnagyobbja, Drudi tervezi és festi a bukóit, nehéz ebben a témában újat mutatni neki, de szerencsére az ajándék készítőjének, Báthory Andrásnak sem kell a szomszédba mennie ötletekért és festési tanácsokért. András lélegzetelállító munkát végzett, amit a sisakra ragasztott Swarowski kristályok csak tovább javítottak. Persze a művész nem tudta megtagadni önmagát, Vale motívumai mellé csak belecsempészett egyet a kedvenc témái közül. Ez pedig nem más, mint a filmvászonról ismert Predátor.

Kisfilm a különleges sisak készültéről

„Mikor Gyuri barátom megkeresett a feladattal, egyből igent mondtam, mert megtiszteltetésnek tartom, hogy Valentino Rossinak csinálhatunk közösen egy sisakot. A témája viszonylag „szabadfogású” volt, csupán egy alapötletet kaptam, mivel ismeri a saját stílusomat. Úgy gondoltuk, a sisak designja valamiképpen tükrözze Rossit, mint a legyőzhetetlen ragadozót. Legyen kissé „predátoros”, de ne szakadjon el teljesen az ő stílusától. A festést úgy komponáltam meg, hogy felhasználtam Rossi tipikus design-elemeit, mint a nap és a hold meg a 46-os rajtszám, kissé újraértelmezett stílusban. Technikailag felhasználtam a legtöbb olyan trükköt, amit egy kötetlen témánál be lehet vetni: antikolt speciális színek, világító narancs és transzparens festékek, illetve bizonyos részeknél ecsetes technológia. Emiatt a sisakot speciálisan többször kellett lakkozni, illetve a rétegek közt újracsiszolni és festeni. A festés után pedig jöhettek a Swarovski kristályok Gyuriék tervei alapján.” – magyarázta Báthory András


Kép forrás: Kovács Nikolett

A sisakot az utolsó valenciai versenyen kapta meg a bajnok személyesen Kovács Nikitől. Láthatóan nagyon tetszett neki és állítólag néhány ötletet, beleértve a kristályokkal való díszítést is, magáévá fog tenni a jövőben.

Ha ti is szeretnétek egy hasonlóan egyedi és utánozhatatlan sisakot, akkor forduljatok a legjobbhoz, Báthory Andráshoz. Mi mindig vele készítettjük el a festeni valóinkat (motor, sisak, Benzso sisak). A www.baathory.hu címen rengeteg munkáját megtaláljátok, böngésszétek át és ha tetszenek, lepjétek meg magatok és bukósisakotok egy új külsővel.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending