Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rossi tesztlehetőséget kért a Ferraritól

Rossi nem nyugszik. Márciusban WRC-be ül, de előtte szeretne még kicsit Forma 1-ezni is

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Rossi nem nyugszik. Márciusban WRC-be ül, de előtte szeretne még kicsit Forma 1-ezni is

Valentino Rossi kilencedik világbajnoki címét egy újabb F1-es Ferrari tesztlehetőséggel „fejelné meg”, amelyhez engedélyt kért már Stefano Domenicalitól, a Ferrari csapatfőnökétől is.

A hétvégén Valentino Rossi Malajziában megvédte világbajnoki címét és szám szerint már kilencedik alkalommal jutott el a MotoGP csúcsáig. Rossi pályafutása akár alakulhatott volna másképpen is, hiszen többszöri alkalommal lehetősége nyílt arra, hogy Forma-1-es Ferrari autót teszteljen. Végül voksát a kétkerekűek világa mellett tette le, hiába ajánlottak fel neki F1-es ülést. Az olasznak felvetődött egy újabb ötlete is, mely szerint újra a vörös autóba ülne be egy tesztlehetőség gyanánt, hogy megünnepelje újabb vb címét. „SMS-ben már megkérdeztem Domenicalit, hogy lehetőségem lehet-e egy újabb tesztre.” – mondta Rossi.

Már többször is hírbe hozták a Doktort azzal, hogy F1-es karrierbe kezd, de ez az évek múlásával egyre inkább esélytelennek tűnt. Sőt Davide Brivio, a Yamaha csapatvezetője kifejtette: „Az évek csak telnek és ezzel ő is egyre idősebb lesz az F1-hez. Az esélye, hogy F1-es versenyző legyen igencsak lehetetlen, a véleményem szerint.” – árulta el Brivio Rossiról, aki jövő februárban ünnepli 31. születésnapját. Rossi Yamahás szerződése a 2010-es szezon végén lejár, de már többször hangoztatta, hogy jó pár évet el tud még képzelni a MotoGP világában. Annak talán nagyobb a valószínűsége, hogy kétkerekű pályafutása után inkább a rally felé kacsint majd, hiszen jövő márciusában ismét részt vesz a WRC egyik futamán egy Ford Focussal, amit Mexikóban rendeznek meg. Ezek a tények és felvetések viszont nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy ne tesztelhessen újra egy F1-es Ferrarit, hiszen ha mást nem is, szórakozásigényét mindenképpen kielégítheti vele az olasz fenomén.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending