Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rossi tesztlehetőséget kért a Ferraritól

Rossi nem nyugszik. Márciusban WRC-be ül, de előtte szeretne még kicsit Forma 1-ezni is

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Rossi nem nyugszik. Márciusban WRC-be ül, de előtte szeretne még kicsit Forma 1-ezni is

Valentino Rossi kilencedik világbajnoki címét egy újabb F1-es Ferrari tesztlehetőséggel „fejelné meg”, amelyhez engedélyt kért már Stefano Domenicalitól, a Ferrari csapatfőnökétől is.

A hétvégén Valentino Rossi Malajziában megvédte világbajnoki címét és szám szerint már kilencedik alkalommal jutott el a MotoGP csúcsáig. Rossi pályafutása akár alakulhatott volna másképpen is, hiszen többszöri alkalommal lehetősége nyílt arra, hogy Forma-1-es Ferrari autót teszteljen. Végül voksát a kétkerekűek világa mellett tette le, hiába ajánlottak fel neki F1-es ülést. Az olasznak felvetődött egy újabb ötlete is, mely szerint újra a vörös autóba ülne be egy tesztlehetőség gyanánt, hogy megünnepelje újabb vb címét. „SMS-ben már megkérdeztem Domenicalit, hogy lehetőségem lehet-e egy újabb tesztre.” – mondta Rossi.

Már többször is hírbe hozták a Doktort azzal, hogy F1-es karrierbe kezd, de ez az évek múlásával egyre inkább esélytelennek tűnt. Sőt Davide Brivio, a Yamaha csapatvezetője kifejtette: „Az évek csak telnek és ezzel ő is egyre idősebb lesz az F1-hez. Az esélye, hogy F1-es versenyző legyen igencsak lehetetlen, a véleményem szerint.” – árulta el Brivio Rossiról, aki jövő februárban ünnepli 31. születésnapját. Rossi Yamahás szerződése a 2010-es szezon végén lejár, de már többször hangoztatta, hogy jó pár évet el tud még képzelni a MotoGP világában. Annak talán nagyobb a valószínűsége, hogy kétkerekű pályafutása után inkább a rally felé kacsint majd, hiszen jövő márciusában ismét részt vesz a WRC egyik futamán egy Ford Focussal, amit Mexikóban rendeznek meg. Ezek a tények és felvetések viszont nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy ne tesztelhessen újra egy F1-es Ferrarit, hiszen ha mást nem is, szórakozásigényét mindenképpen kielégítheti vele az olasz fenomén.

Comments

comments

Trending