Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rossi Superbike Ducatival motorozott…

…hogy kipróbálja, mennyire bírja műtött válla a gyűrődést…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Akárcsak Talma a Pedercini-Kawát, Rossi is kipróbált egy Superbike gépet, persze a Doktor úr (sem) akar a WSBK-ba igazolni. Vale azért motorozott az 1198-as Ducatival Misanoban, hogy kiderüljön, sérült válla hogy bírja a terhelést.

Valentino Rossi még a holtszezon elején feküdt kés alá, hogy szembenézzen sokat halogatott vállműtétjével. Amikor tavaly Mugellóban élete legkomolyabb sérülését elszenvedve a lábát törte, akkor is hasonló módon zajlott a rehabilitáció: visszatérése előtt James Toseland R1-es Yamaháját “nyúlta le”. Most pedig egy Ducati 1198-at hajtott meg, hogy kiderüljön, hogy viselkedik a “hibás alkatrész”. Vale válla sajnos még közel sem 100%-os, még mindig érez fájdalmat, ha megemeli a kezét, de a motoron viszonylag jól tud mozogni. A teljes gyógyulás csak április-május környékére várható, de jövő héten már vár rá a MotoGP teszt Malajziában a Desmosedicivel.

“Mindenekelőtt, szeretnék köszönetet mondani Filippónak és a Ducatinak, akik szervezték ezt a tesztet. A Misano Circuit egyszer már rendelkezésünkre bocsátotta a pályát, Mattia (Pasini) ötletére, hogy erősítsük a kondíciónkat. Ez a pályázás többé-kevésbé olyan volt, amilyenre számítottunk: fáj a vállam, különösen fékezésnél. Mozgatni elég jól tudom és igazából jót tett neki ez a kis terhelés, de tényleg fáj és gyenge is. Remélem, a következő néhány napon javul valamelyest, még a maláj teszt előtt. Elsősorban a helyes vezetői pozíció megtalálására fogunk törekedni, valamint értékes információkat gyűjtünk a Desmosedicivel kapcsolatban – habár biztosan nem leszek csúcsformában. Szerdán összesen 25 kört tettem meg egy 1198-ason, ami már most egy igazi “történelmi” Ducati: gyors és gyönyörű. Tetszett! – nyilatkozta a Doktor.


Ez egy teszt előtti teszt volt a Doktornak: jövő héten már a Desmosedicivel köröz Vale


“Ducati: gyors és gyönyörű. Tetszett!”

Comments

comments

Trending