Connect with us
Suzuki

Hírek

“Rossi még mindig képes nyerni “

Vale főmérnöke, Jeremy Burgess értékelte – a nem túl fényes – 2011-es évüket…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: MotoGPhírek.hu

Valentino Rossi főmérnöke, Jeremy Burgess, úgy gondolja, hogy a „Doktor” gyorsasága és tudása mit sem kopott és a rossz nyelvekkel ellentétben még mindig képes a győzelemért harcolni az olasz.

„Nem hiszem, hogy egy olyan kaliberű versenyzőt, mint Valentino, túlzottan megviselne egy eredménytelen év, maximum sokkal eltökéltebbé és erősebbé teszik az ilyesmik. Kétlem, hogy egy Hondán vagy egy Yamahán ilyen helyzetben lennénk, így nem is csoda, hogy a mérnökcsapatunkkal együtt arra számítottunk, hogy képesek leszünk nyerni. Nem reméltük, hanem számítottunk a diadalra, ami elég nagy különbség”

“Amikor azonban szembesültünk vele, hogy erre nem vagyunk képesek, megértettük, hogy miért is olyan fontos, hogy biztosra menjünk a folyamatos fejlődéssel kapcsolatban. Röviden és tömören tehát ennyi történt 2011-ben, úgyhogy ezek után lényegesen óvatosabbak vagyunk az optimizmussal” – magyarázta az ausztrál mérnök, majd így folytatta: „El kell ismerni, hogy ezúttal Casey és Jorge aratták le az idei termést. Nem kétséges, hogy jelen pillanatban ők a leggyorsabbak a mezőnyben, amit szerintem Valentino is így gondol. Van azonban rajtuk kívül még jó pár gyors pilóta, akik azonban kissé le vannak maradva és akikkel idén harcba tudtunk szállni, úgy mint például Spies vagy Dovi. Ami miatt jelen pillanatban aggódnunk kell, az Casey és Jorge kiegyensúlyozott teljesítménye, amelyhez ráadásul egy jó motor párosul”


Egyikőjük sem számított ilyen nehéz és eredménytelen szezonra

„Természetesen ez azért nem von le semmit az ő érdemeikből, hiszen már az előző években is bizonyítottak” – mondta Burgess, aki hozzátette, hogy szerinte Rossinak még egyértelműen megvan a gyorsasága ahhoz, hogy felvegye a harcot Stonerrel és Lorenzóval a mezőny elejében és ismét a győzelemért küzdjön. Nyilván egyébként rengetegen ezt el is várják majd a „Doktortól” jövőre, hiszen nemhogy olyasmi nem fordult elő 1996 óta, hogy az olasz nem nyert egyetlen futamot sem egy szezon során, de olyasmire sem volt még példa, hogy egymást követő két évben ne lett volna benne év végén az összetettbeli top3-ban. Ilyesmire egyébként utoljára a világbajnoki debütálása során (1996) volt példa, no meg persze idén, ami szintén jól tükrözi, hogy milyen pocsék évet is tud maga mögött a kilencszeres világbajnok (és akkor az év végi Simoncelli-tragédiáról még nem is beszéltünk – a szerk.).


Válságstáb?

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending