Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rossi a TT-ről: “B*szd meg! “

A Doktornak bejött a man-szigeti száguldás, még ugratott is.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az idei Man-szigeti TT legnagyobb szenzációja – az új körrekord mellett – Valentino Rossi szereplése volt. A Doktor a Dainese vendégeként megnézte a superbike versenyt, a végén átadta a díjakat, majd Giacomo Agostini társaságában ment egy tiszteletkört a hírhedt utcai pályán.

Az angol Motorcycle News (MCN) szerkesztője, Marc Potter a két élő legenda társaságában nézte meg a superbike futamot, és beszámolója szerint Rossi el volt bűvölve attól, amit látott. Hogy egészen pontosak legyünk: b*szdmegezett, akárcsak a legtöbb átlagos motorsportrajongó, aki először jár a szigeten.

„Épp most ment el előttünk John McGuinness, és Valentino csak annyit tudott mondani: B*szd meg! Aztán hozzám fordult és megkérdezte, mennyivel ment. Miután megmondtam, hogy úgy 180 mérföld per órával

(kb. 290 km/h – a szerk.)

, Agóval elkezdték átszámolni km/h-ra, és csak hüledeztek. Valentino őszintén meg volt döbbenve.”

– számolt be élményeiről Potter.

De a java csak ezután következett: Rossi Agostinivel együtt nyeregbe pattant, és Marc illetve néhány más motoros társaságában megtett egy tiszteletkört, néhol egészen komoly tempóban. A Doki és Potter egy-egy új Yamaha R1-gyel nyomta, Agostini természetesen MV Agustával.

„Állandóan magamba kellett csípnem, hogy elhiggyem, ami történik. A 46-os rajtszámút követtem, a Doktort, Valentino Rossit, és ha ez nem lett volna elég, ott jött Ago is. Szürreális, hihetetlen élmény volt.”

– lelkendezett Potter, aki szerint a fiúk nem erőltették túl a dolgot, de azért egyszer-kétszer a 240 km/h-t is elérték, és Marcnak néha apait-anyait bele kellett adnia, ha tartani akarta velük a lépést.

Videó: Legendák a TT-pályán

És hogyan vélekedett minderről Rossi?

„Minden tiszteletem azoké a pilótáké, akiket ma versenyezni láttam. Mindig is figyelemmel kísértem a TT-t, rengeteg dvd-t néztem meg róla, de élőben teljesen más. Az, ahogy ezek a srácok egymást előzgetik ilyen tempónál, egyszerűen hihetetlen!”

Ebben egyetértünk, Vale!

Galéria: Rossi és Agostini a Man-szigeti TT-n


MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending