Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rossi – Lorenzo: 1 – 0

“Pályafutásom egyik legnagyobb győzelme ez” – így Rossi, aki az utolsó körben verte el csapattársát

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: MotoGPHirek.hu

Valentino Rossi mai nagyszerű győzelme után úgy fogalmazott, hogy Jorge Lorenzoval vívott küzdelme, az egyik legkeményebb volt pályafutása során. Az olasz szinte végig Lorenzo mögött motorozott, ám végül legyőzte.

„Pályafutásom egyik, ha nem a legnehezebb versenye volt, és egyben legkeményebb küzdelme. Laguna Seca is jó volt Stonerrel, de az nyolc kör után véget ért. Ez egy tökéletes hétvége volt a számunkra és a jövőben is csak akkor győzhetem le Lorenzot, ha 100%-ot nyújtunk. Jelen pillanatban nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a 99. győzelmemet, nehéz lenne eldönteni, hogy melyik ér a legtöbbet, de úgy érzem, ez benne van ez első háromban.”

Azzal, hogy Rossi nyert és Stoner harmadik lett, most a vb élen álló három pilótájának 106 pontja van.

„Ez hihetetlen, hat futam után, három versenyző is azonos pontszámmal rendelkezik, senki sem tudja, mikor fordult elő ilyen utoljára.”

Az a bizonyos utolsó kör

Jorge Lorenzo ismét bebizonyította, hogy mekkora sportember, és ugyan okkal lehetne elkeseredett és csalódott, ám a spanyol elismerte csapattársa sikerét és, hogy Rossi okosabban motorozott nála.

„A legfontosabb dolog, hogy a közönség egy nagyszerű versenyt láthatott. A végén nem tudtam eléggé lezárni a kanyart, így Valentino megelőzött. Nem hittem volna, hogy megpróbálja ott.”

– kezdte a mallorcai.

„Okosabban és jobban versenyzett, mint én, főleg bátran, mivel nem vártam, hogy az utolsó kanyarban megelőz.”

Lorenzo tagadta, hogy engedékenyebb lett volna Rossival, mint más versenyzővel.

„Egyáltalán nem számítottam, hogy ott fog előzni, azt hittem az egyenesben fog próbálkozni. Most három pilótának is egyforma pontszáma van és még rengeteg verseny van hátra. Azon leszünk, hogy még számos ilyen élvezetes futamot láthassanak a rajongók.”

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending