Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rossi nyert Assenben!

Végre megtört a jég!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A GP idei nyolcadik versenyén Assenben Johann Zarco indulhatott pole-ból, s bár Marquez tört ki elsőnek a rajtnál, Zarco mégis az élen maradt. Egyszer csak Rossi vágott be kettőjük közé így Danilo Petruccival felzárkózva hármasban versengtek az élen, miközben Jonas Forges, és Sam Lowes is kicsúszott. Vinales szép óvatosan jutott egyre előrébb a 11. helyről, s mikor már az ötödikre felküzdötte magát, szerencsétlenségére elcsúszott a sikánban, akit Dovi éppen hogy csak ki tudott kerülni. Idén így másodszor sikerült magát lenulláznia a spanyol Yamahásnak.

https://www.youtube.com/watch?v=64fBcV4mOh4

Rossi a verseny harmadánál átvette a vezetést, s hiába próbált a francia visszatámadni, akkorát hibázott, hogy még Marquez is megelőzte. Míg Marquez Rossi nyomába eredve próbált küzdeni, Petrucci megelőzte,
így a Doki még nagyobb előnyre tett szert.

A verseny utolsó harmadában elkezdett esni az eső, így lebegtek a zászlók, hogy a versenyzők bemehetnek motort cserélni. Zarco és Lorenzo élt a lehetőséggel, de Petrucci és Dovi inkább ráment Rossira. 4 kőrrel a vége felé Petruccinak sikerült megelőzni Rossit, aki egy kőrrel utána visszavette tőle az első helyet, és idén végre először állt fel a dobogó legtetejére!

A Doktor vitte el a Holland Nagydíjat!

A verseny végeredmény végül így alakult:

Pontszámok alapján:
A.Dovizioso -Ducati – 115
M.Vinales – Yamaha – 111
V.Rossi – Yamaha – 108
M. Marquez – Honda -104
D.Pedrosa – Honda – 87

Rossit mindenhol így fogadja rajongói tábora 🙂

 

Versenyzőink ismét csak egy hetet pihenhetnek, Július másodikán várja őket Sachsenring, és a Német Nagydíj!

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending