Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rossi Moor dobogóval zárta a CIV Ohvale Olasz Bajnokságot!

Egy hete még kérdéses volt Rossi Moor részvétele a CIV Ohvale Olasz Bajnokság zárófordulóján, ugyanis A Sport&Events Academy versenyzője edzés közben óriásit bukott, aminek következtében eltörte a bal kezét.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szerencsére a törés nem volt nagyon komoly, de először úgy tűnt, a sikeres felépülés érdekében inkább kihagyja a versenyhétvégét. Mivel végül Rossi úgy érezte a keze nem fogja őt hátráltatni, illetve nem voltak nagy fájdalmai, ezért először Magyarországon kérték ki az akadémiával egy ortopéd specialista véleményét, majd Olaszországban a bajnokság hivatalos orvosa is megadta neki a rajtengedélyt. Így folyamatos kontroll és kezelések mellett részt vehetett az utolsó fordulón, és ahogy tőle megszoktuk, ismét dobogóra állt.

„Nagyon örültem, hogy megengedték, hogy versenyezzek, szerencsére az orvosi kezelésnek köszönhetően egyáltalán nem voltak fájdalmaim és így tudtam koncentrálni a motorozásra. Szombaton 5 szabadedzésem volt, ebből az egyiken szétment a blokkom, a másikon az eső esett, de szerencsére a maradék 3 edzésen már ki tudtam próbálni a beállításokat és zavartalanul gyakorolhattam az új pályán. Vasárnap 2 kvalifikáció és 2 verseny várt rám. A kvalifikációkon kicsit hosszú volt az áttétel, ezért csak a 7. helyre lett elég az időm. Az első versenyen nem sikerült az élre törnöm, így csak ötödikként értem célba, a második futamot viszont nagyon élveztem, végig benne voltam az élen küzdő 5-ös bolyban és az utolsó körben sikerült még jobban rákapcsolnom és megelőznöm az előttem haladókat, így másodikként értem célba, összesítésben pedig 3. lettem. Nagyon szépen szeretném megköszönni a Sport&Events Academy-nek, hogy egész évben részt vehettem az Olasz Bajnokságban, és hogy támogatták a versenyzésem és a felkészülésem.”mondta a 10 éves pilóta.

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is a helyszínen segítette Rossit, és nagyon elégedett volt a fiatal pilóta teljesítményével: „Mielőtt megengedtük Rossinak, hogy részt vegyen az utolsó fordulón, több orvosi véleményt is kikértünk és ragaszkodtunk hozzá, hogy kizárólag megfelelő kezeléssel menjen, hiszen még nagyon fiatal. Szeretném megköszönni  Dr. Mérai Andrásnak a Honvéd kórházból és Dr. Portello Antonionak, (aki a CIV hivatalos orvosa) a segítségüket és a szakszerű hozzáállásukat. A hétvégén  Rossi bebizonyította, hogy már ilyen fiatalon is úgy tud viselkedni, mint egy profi. Az új pályán sok idő elment a beállításokkal, de végig betartotta a taktikát és a második verseny utolsó körében az 5. helyről feljött a másodikra a 16 résztvevős futamon. Büszke vagyok Rossira, hogy a korosztálya legkeményebb bajnokságában bizonyított és a 8 versenyhétvégéből 6-on dobogón állt. Jövőre maradunk az Olasz Bajnokságban, de feljebb lépünk a 190 cm3-es kategóriába, ahol kicsit erősebbek a motorok és a súly különbség nem fog hátrányt jelenteni.”

 

Rossi Moor számára most egy kis pihenő következik, a Sport&Events Managemnet másik tehetsége, a 12 éves Görbe Soma pedig hamarosan Jerezben versenyez a European Talent Cup következő fordulóján.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending