Connect with us
Suzuki

Újdonság

Rögzíts bármit: RAM Mount tartók motorra

Félted az okostelefonodat, GPS-edet, akciókamerádat? Nem áll meg rendesen, eleged van a félmegoldásokból? Itt az igazán profi rögzítő: könnyen kezelhető, praktikus és betonbiztos

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az Egyesült Államokban készülő Ram Mount holmik teljes választéka szó szerint mindent képes felfogatni, amit motoron csak el tudunk képzelni. Akár telefont, akár navigációs készüléket (táblagépet), kamerát vagy éppen radardetektort akarunk gyorsan felszerelni, a Ram Mount kínálatában mindenre lesz megoldás.

Az Onroad kiváló bemutató filmje a RAM Mount termékekről, melyben a legfontosabb alaptartozékokat és az egész rendszert a gyakorlatban is megmutatják:

A rendszer lelke egy gömb, amely nagy elforgatási lehetőséget tesz lehetővé, ugyanakkor nagyon erősen képes rögzíteni mind a két oldalán levő dolgokat. Az egész Ram Mount tehát minden esetben egy fix ponttal indul, amelyet tapadókoronggal, ragasztva vagy húsz féle bilincses illetve csavaros megoldással rögzíthetünk a járművünkön.

Vákuumos tapadókorong üvegre vagy sík felületre

Az alap, melynek gömbjéhez a – kamerát, telefont, bármit tartó – kar csatlakozik. Ez a rendkívül erős öntapadós kivitel, de létezik például külön kormányra rögzíthető, és még jó pár féle kivitel

Itt tényleg olyan dolgokra is gondolni kell, amelyekre magunktól elsőre nem tennénk: a tükör alá is beépíthetünk magunknak gömböcskét, vagy akár a fékfolyadék-tartályunk tetejére csavarozhatjuk azt egy megfelelő adapter segítségével. A lényeg, hogy bármilyen motorunk is legyen, garantáltan találunk megoldást az alappont kialakítására.

Ez után következik egy közdarab, amelynek mindkét fele az ugyanolyan gömbökre akaszkodva könnyen szabályozhatóvá teszi a rendszer végén levő akármilyen készülék beállítását. Kamera esetén az a fontos, hogy mit lát az optika, bármilyen más kütyünél pedig hogy mi hogy látjuk és tudjuk kezelni – na meg hogy ne akadjon bele tükörbe, plexibe, egyebekbe.

A kar, melynek segítségével (mindkét végén gömbös megoldás) nagyon könnyen és stabilan beállíthatjuk a telefon (GPS) vagy a kamera pozícióját

A kar, melynek segítségével (mindkét végén gömbös megoldás) nagyon könnyen és stabilan beállíthatjuk a telefon (GPS) vagy a kamera pozícióját

RAM Mount közepes hosszú kar (B típusú)

Legvégül jön maga a készülék rögzítése, amely annak fajtájától függően megint a végtelenbe konvergál: kamerákhoz és navigációkhoz saját tok, univerzális X-tartók, amelyek garantáltan megfognak bármilyen telefont vagy akár táblagépet, sőt akár pohártartó is kerülhet rá. Egyszóval nem tudsz olyan problémába ütközni, amire a Ram Mount ne kínálna megoldást.

A kar másik végére például a speciális X-tartó is csatlakoztatható, melyből garantáltan nem esik ki a mobilod (és nem is forrósodik fel a fólia alatt) - minden telefonmérethez jó!

A kar másik végére például a speciális X-tartó is csatlakoztatható, melyből garantáltan nem esik ki a mobilod (és nem is forrósodik fel a fólia alatt) – minden telefonmérethez jó!

Univerzális Ram Mount X-Grip telefontartó és GPS tartó

Illetve a kar másik végére külön a GoProhoz készült konzol is csatlakoztatható – így még könnyebben, még több helyre tehetjük fel a kamerát menet közben.

GOPRO kamera rögzítő adapter

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending