Connect with us
Suzuki

Hírek

Robogó fesztivál 2009

Jó kis programot ajánlunk a hétvégére. Robogósoknak kötelező

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

’És eljő a robogók kora’ – Kétnapos Robogófesztivál Budapesten!

Szöveg: Fivinvest Kft.

Egyre népszerűbbek Magyarországon a robogók. A kicsi, olcsó, minimál-fogyasztású közlekedési eszköz „óriási” sebességgel hódít az utakon, főleg a forgalmas nagyvárosokban, ahol többszörös az előnyük más közlekedési módozatokkal szemben: gyorsak, alacsony a fenntartási és üzemeltetési költségük és egyszerű a kezelésük. Robogóra ülni tehát, logikus megoldás. Ugyanakkor el kell fogadni és fogadtatni, hogy robogók és robogósok jöttek, láttak, maradnak és lesznek – méghozzá egyre többen. Fontos, hogy a forgalomban közlekedők, autósok, motorosok, gyalogosok és robogósok egymáshoz szokjanak, megértsék egymás képességeit, szokásait és tekintettel legyenek egymásra, hogy a baleseteket elkerülhessük.

Ennek érdekében kerül megrendezésre Budapest és talán az egész ország első és egyben legnagyobb Robogófesztiválja május 23-24-én a Városligeti Műjégpályán.

A kétnapos esemény célja, a robogós és nem robogós számára rendezett és bemutatott rengeteg interaktív programmal a közlekedésbiztonság növelése, a közlekedés- és környezettudatosság elősegítése. A közérdekű célokat szem előtt tartó, szórakoztatva tanító-tanítva szórakoztató interaktív rendezvény elősegíti az együttműködés kialakulását útjainkon, mellyel csökkenthetők a balesetek, a sérülések és károk, növelhető az egymás iránti tolerancia és elfogadás, legyen szó robogósról, motorosról, autósról vagy épp gyalogosról.

A Robogófesztivál keretén belül több közlekedésbiztonsági program megvalósásra kerül: ügyességi versenyek, robogós biztonsági bemutatók, KRESZ tesztek kicsiknek/nagyoknak és érdekes színpadi előadások. Kipróbálható a kétkerekűn való közlekedés szimulátoron és a valóságban is: a legnevesebb robogógyártók gépeit lehet elvinni egy-egy próbakörre, valamint bemutatásra kerülnek környezetkímélő elektromos és biorobogók is. Interaktív játékok és egyéb programok szórakoztatják a látogatókat.

A rendezvényre várnak minden robogóst robogójával és minden nem robogós kiváncsiskodó-érdeklődőt családjával, akik kacérkodnak a robogós kétkerekűek világához való csatlakozással.


Ha kilátogattok, akár egy ilyet is nyerhettek (Aprilis SR50 LC Talmácsi replika)

A Robogófesztivál egyben jótékony célokat is megvalósít, hisz az esemény fődíját, a Talmácsi Replika Robogót egy tombolán sorsolják ki és a szervezők bevétel nettó értékét a „leghatékonyabb szárazföldi mentőegység” a Főnix Mentőrobogó Szolgálat fenntartására ajánljották fel.

Az első Robogófesztivál május 23-24-én, mindkét nap 10 és 18 óra között kerül megrendezésre Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, nem messze attól a helyszíntől, ahol az első magyar motor GP futamot rendezték meg még 1929-ben.

Programok robogósoknak és jövőbeni robogósoknak:

– Robogófelvonulás a Citadellától a Műjégpályáig (Találkozó május 23-án, szombaton 9.30 perctől, indulás 10 órakor. Minden robogóst szeretettel várunk! Az első érkezők láthatósági mellényt kapnak.)
– Robogó-szépségverseny
– Frédi és Béni futam
– Ügyességi verseny
– 40-es verseny
– Robogóhang-felismerő játék
– Alkatrész-felismerő játék
– Robogógumi-gurító verseny
– Robogómúzeum
– Robogókiállítás
– Robogó vásár és expo
– Közlekedésbiztonsági bemutató
– Streetfighter show
– Robogós klubtalálkozók
– KRESZ teszt
– MAMIon teljesítmény mérés
– Színpadi programok („Kérdezd a közeget!” – a Rendőrség válaszol; Régi magyar robogók”, Robogós ruha divatbemutató, stb.)

Az eseményről, a programokról, a nevezési lehetőségekről és minden egyéb részletről bővebben tájékozódni a www.robogofesztival.hu oldalon lehet.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending