Csatlakozz hozzánk

Hírek

Roberts: ˝ Rossi nem is olyan hülye! ˝

A Doktor nem ült fel King Kenny dirt track Yamahájára.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Valentino Rossi Indianapolisban beöltözve várta, hogy ráülhessen idősebb Kenny Roberts 34 éves dirt track Yamahájára, de végül meggondolta magát – adta hírül a BBC.

A múlt héten a Yamaha R1 Street Tracker kapcsán már írtunk King Kenny legendás masinájáról. A hangvillások 1975-ben úgy akarták ledolgozni teljesítménybeli hátrányukat az amerikai dirt track bajnokságban, hogy gyorsasági versenymotorból származó, kétütemű, 750-es blokkot építettek a salakpályára szánt gépükbe. A 125 lovas masina botrányosan gyors volt, az egymérföldes oválon 240 km/h körül repesztett; Roberts nyert vele, de ezután betiltották.

Kenny annak idején azt mondta, nem fizettek neki eleget, hogy egy ilyen szörnyeteggel motorozzon, és bár most is ezen a véleményen van, nemrég ismét a TZ nyergébe pattant. Az 57 éves legenda az indianapolisi MotoGP futam hétvégéjén három kört teljesített a híres dirt track oválon, és bizony nem spórolt a gázzal, rendesen megrángatta a bestia szarvát.

A bemutatón jelen volt Rossi is, aki a hírek szerint arra készült, hogy kipróbálja a 750-es fenevadat. Állítólag beöltözve, bőrruhában, csizmában várt a sorára, de miután megnézte Roberts bemutatóköreit, inkább visszavonulót fújt. Persze biztosan nem arról volt szó, hogy a nyolcszoros világbajnok betojt volna a gépezettől: Vale nagyon jól ismeri a kétütemű technikát (125-ben, 250-ben és 500-ban is bajnok lett vele), ráadásul imád mindent, aminek kerekei vannak és belső égésű motor hajtja (gondoljunk csak az F1-es, ralis és DTM-es kiruccanásokra).
 

Viszont ott lebeg a szemei előtt a kilencedik vb-arany, amelynek megszerzésére idén nagy esélye van, és nyilván nem szeretne felesleges kockázatot válallni, nem lenne jó elszúrni a szezont egy buta bukással. Roberts viccelődve meg is jegyezte, hogy a dottore

„nem olyan hülye, mint amilyennek kinéz.”

De hiába minden elővigyázatosság, úgy tűnik, Rossinak betervezett a sors egy bukást erre a hétvégére. Ami a dirt track oválon nem jött össze, az a vasárnapi versenyen igen.

{kl_php}include(“dealer/yamaha.php”);{/kl_php}

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending