Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer újra nyert! IDM – Schleiz

Rizi újra megmutatta, kinek kell a dobogó legfelső fokán állnia

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Rizi újra megmutatta, kinek kell a dobogó legfelső fokán állnia.

A nagy múltú német utcai pálya adott otthont az IDM Superbike következő fordulójának. Rizinek pont az utcai jellege miatt nem tartozik a kedvencei közé a helyszín, de ezen mindig segíthet egy jó eredmény.

A pénteki edzések során sok beállítást kipróbált a magyar Suzukis, de a hátsó rugózás beállítása nem sikerült elég jóra. Sok féle rugót kipróbáltak, de egyik sem oldotta meg a gondot. Az első időmérő edzésen a 7. helyet sikerült megszerezni.  A második edzésre a Dunlop új konstrukciós gumija orvosolta a futómű gondokat, így Rizi még tudott pár tizedet faragni az idejéből, de ez csak a 7 hely megőrzésére volt elég. Az edzést Tode nyerte Daemen előtt.

Első futam

A nagy melegben jól kapta el a rajtot Rizi és 3-nak fordult az első kanyarban, de Jones mellé ment, aki megcsúszott és kivezette az ideális ívről a magyar versenyzőt. Rizi nem adta fel és gyorsan zárkózott fel a nyolcadik helyről. Közben a Tode vezetett és próbált ellépni a többiektől. Rizi egészen az ötödik helyig jutott, de a vezető bolyhoz képest majd egy másodperc volt a hátránya. Eleinte úgy tűnt, hogy fel tud zárkózni, de aztán lassan elkezdett lemaradni. Közben Tode bukott az élről, míg Teuchert kezdett nagy hajrába és Rizit megelőzve egyészen a második helyig menetelt. A futamot Dario Giuseppeti nyerte. Rizi 5 lett.

Rizi:

“Nehéz futam volt. Már reggel fájt egy kicsit a fejem, ami a sisakban csak fokozódott. Nem gondoltam, hogy verseny közben ez hátráltatni fog, de sajnos nem tudtam eléggé koncentrálni és sokat hibáztam így nem tudtam felzárkózni az elsőkhöz. Több volt a motorban és gumikban is de egyszerűen nem tudtam kihozni a magamból maximumot.”

Második futam

Már készülődött a vihar a második futam előtt, de szerencsére csak a levegő hűlt le egy kicsit és az eső megvárta a futam végét. Rizi most is jól rajtolt, de Dario az első 2 körben feltartotta így Tode, Teuchert Nebel és Daemen is meglépett egy kicsit. De az orvosok segítségének köszönhetően már nem fájt Rizi feje így a vereseny leggyorsabb körét futva kezdett felzárkózni. Tode ismét bukott és Teuchertet is kivezette a pályáról. Bár vissza tudott jönni, de Tode motorja rásesett a kezére és elgörbítette a kormányát. Szerencsére a versenyző keze nem sérült meg. Nebel vette át a vezetést és próbált elnyúlni, de Rizi nem hagyta magát és felzárkozott. Gyorsan átvette a vezetést és végül több mint 3 másodperces előnnyel nyert Darió és Meklau előtt.

Rizi

“Jó volt a rajt és az egész verseny is. A gumik végig bírták a versenyt és én is végig tudtam koncentrálni, amiért külön köszönet a verseny orvosnak. Tode esése picit megkönnyítette a győzelmet, de én futottam a verseny leggyorsabb körét, szóval megdolgoztam a győzelemért én is és a csapat is. Örülök, hogy végre szárazon is tudtam nyerni. Köszömön a támogatóimnak, és a csapatnak is a sok munkát és kitartást.”

Rizi versenyzését az alábbi cégek támogatták:
Bódis, Suzuki Magyarország Zrt., MaxCity, Dunlop, Rodeo Ride 34, X-Bike

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending