Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer sérülten is a célban

A hétvégén Schleizben mindkét IDM futamon célba ért a közel sem 100%-os Rizi

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Rizmayer Gábor sérülése ellenére vállalta az IDM schleiz-i fordulóját, és bár pontot nem sikerült szereznie, a körülményeket tekintve az is elismerésre méltó, hogy mindkét futamon behozta a célba a Suzukit. Reményei szerint  a következő versenyen már az őt megillető helyekért csatázhat.

A pénteki nap legnagyobb kérdése az volt, hogy tud-e indulni a Magyar Suzuki versenyzője, hiszen a Salzburgringen eltört egy csont a jobb lábfejében. Végül folyamatosan gyorsult és végül 2-3 másodpercre volt a mezőny elejétől. Ez persze sok, de a jobbos kanyarokba nem tudott rendesen befordulni, mivel a jobb lábával nem tudta terhelni a lábtartót.

Az első időmérő edzésen versenygumikkal a 19 helyet szerezte meg. A második edzésen a használt versenygumival kezdett és kétfajta edzés gumit próbált ki. Végül javított öt tizedet, de ez ismét csak a 19. helyre volt elég.

A csapat és Rizi is reménykedett a pontszerzésben. Az első futamon többen kiesetek, így nagy csatában végül a 17. lett. A második futamon jól sikerült a start és sokat jött előre, de nem tudta tartani a többiek tempóját, végül a 20. helyen ért célba.


Sérülése miatt a jobb kanyarokkal voltak gondjai Gábornak

Rizmayer Gábor: “Örülök, hogy tudtam indulni, persze jó lett volna, ha a sok szenvedésnek lett volna értelme és pontot is szereztem volna – de sajnos nem tudtam elég gyors lenni. Remélem, hogy a következő versenyre sokat javul a lábam és már megfelelő helyezésekért leszek versenyben”

Rizi szereplését az alábbi támogatók tették lehetővé:
Magyar Suzuki Zrt., Rodeo Ride 34, Motul, Bódis, Dunlop, Clb, Oxygen Wellness, X-Bike, IXS, Euromotor

Magyar emlékek Schleizből – Drapál emlékművek a városban

Egy korábbi scleiz-i eseménynek, a mára hagyománnyá vált Classic Grand Prix-nek  magyar vonatkozása is volt, miszerint a mindmáig ezen a pályán legsikeresebb versenyzőnek, azaz  Drapál Jánosnak állítottak  méltó emléket a pálya mellett, és a városban egyaránt. A pálya melletti emléktábla 13-szoros futamgyőzelmét,  6 abszolút pályarekordját, 4 VB futamgyőzelmét méltatja, a városban felállított márvány emlékmű 6 pályarekordjával  tisztelegnek a sportoló sikerei előtt. Az eseményre kilátogató Ferenc, Drapál fia, és a mindezt  lehetővé tevő Rendek Róbert, Drapál egykori  versenyzőtársa. Nagyobb publicitást kapott a német  sajtóban, mint Dieter Braun 2-szeres német világbajnok, 14-szeres Grand Prix győztes, aki nem mellesleg új könyvének bemutatására érkezett a helyszínre. Az esemény 2010. június 26-án történt. (Forrás: drapalportal.hu)

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending