Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer indul a híres Daytona 200 mérföldesen

Rizmayer Gábor, a Team Suzuki versenyzője olyan lehetőséghez jutott, amelyről a gyorsasági motorversenyzők többsége csak álmodhat. Nagyszerű motorosunk elindulhat a március 8-án megrendezendő Daytona 200-on.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT
A nagyhírű futam hagyományosan az amerikai motorkerékpársport évadnyitó versenye. Valójában nem is csak egy verseny, hanem egy hatalmas, 9 napig tartó motoros fesztivál. Az első hétvégén a területi bajnokság futamait rendezik meg, ahova már nevezési lehetőséget biztosítanak a nagy futam résztvevőinek is. A többség él is a lehetőséggel, és edzésképpen már indul az első hétvége versenyein, amelyek ezáltal nagyon színvonalas és látványos felvezetést jelentenek. Gábor is így tesz és Suzuki GSX-R 600-asával „bemelegít” az első hétvégén a 200 mérföldes futamra.
 
 
Daytonában ’Rizi’ csapata a Safety First Racing Team lesz, amelyről érdemes elmondani, hogy ugyanazt a szellemiséget képviseli, amit idehaza a Hungaroring Motorsport Iskola, vagyis a közlekedésbiztonság népszerűsítését szorgalmazzák versenysportbéli tevékenységükkel.
A daytonai show nagyságát mutatja, hogy olyan programokkal színesítik a 9 nap kínálatát, mint az AMA Flat Track, az AMA Supercross és az AMA Superbike bajnokságok futamai. Kissé talán meglepő, hogy nem az utóbbi kategóriában rendezik meg a tradicionális 200 mérföldes főfutamot, de most már nem az első alkalommal az úgynevezett Formula Xtreme specifikációjú 600-asok csatája jelenti az esemény csúcspontját.

„Nagyon nagy izgalommal tölt el a tengerentúli versenyzés lehetősége. Nagyon népes az indulók tábora, szinte az összes nagynevı amerikai kiválóság ott lesz, ráadásul több nemzetközi nagymenőre is lehet számítani, maga a verseny híre is már izgalmat kelt bennem, sőt mi több a kinti szakemberek előtt is fontos helytállnom, hiszen az esetleges folytatás lehetősége is felmerülhet.” – nyilatkozta Gábor.

A 69 körös futam hatalmas erőpróbát jelent, amelyen Rizi nem csak a célbaérést tűzte ki célul, hanem elismerést is szeretne kivívni versenyzésével.
 

Comments

comments

Trending