Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer, IDM, Sachsenring

Hatalmas eredmény született a német Sachsenringen, Rizi végre leoskolázta a mezőnyt

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Hatalmas eredmény született a német Sachsenringen, Rizi végre leoskolázta a mezőnyt

A pénteki szabadedzéseken gyorsan sikerült megtalálni a megfelelő áttételt és futómű beállításokat a Suzuki versenyzőjének, így a csapat nagy reményekkel várta a szombati időmérő edzéseket. Az első edzés elején a versenygumikkal sikerült olyan időt futni, amivel vezette az edzést, de Rizi nem volt elégedett az első gumival, így nem használta fel a hátsó edzésgumikat, hogy délután még legyen lehetősége javítani. Ennek ellenére negyedik lett az edzésen. A délutáni terveket azonban az eső elmosta, így maradt a versenygumikon elért negyedik hely.

Első futam

Nem volt nagy meglepetés, hogy az eső ezúttal is a Superbike rajtja előtt szakadt le. Az aszfalt meleg volt ugyan, de a sok víz miatt mindenki vizes gumikkal vágott neki a versenynek. Rizi jól kapta el a rajtot és harmadiknak fordult az egyenes végén. Teuchert mindjárt az elején megpróbált meglógni, de a magyar suzukis nem hagyta. 3 kör alatt 6 másodperces előnyre tettek szert mikor Rizi lassulni kezdett. Az üldöző boly gyorsan utolérte és egészen a 7. helyig esett vissza. Ekkora már szinte teljesen felszáradt a pálya, és mindenkinek elfogyott a gumija.  Végül Tode vette át a vezetést és a célig meg is tartotta. Teuchert és Knobloch előtt. Rizi végül 5. lett.

Rizi:

“A verseny elején minden rendben volt. Aztán a harmadik körre elfogyott az első gumim, pedig akkor még teljesen vizes volt a pálya. Lelassultam és csak a teljesen száraz pályán tudtam újra normális tempót menni, de ez már csak az 5. helyre volt elég. Bosszant, hogy ismét egy dobogós helyezés úszott el.”

Második futam

Az eső újra a verseny előtt eredt el. Rizi ismét jól rajtolt és ezúttal Teuchert mögött másodiknak fordult . A magyar Suzukis ismét tapadt és megint megléptek  a mezőnytől, de a második körben Rizit ismét utolérte a mezőny és bedarálta. 12 kör után Teucher vezetett 6 másodperccel , őt üldözte Stamm Burns  és Knobloch, utánuk 4 másodperccel Muff Daeman és Rizi. Az eső folyamatosan esett és már lefutottnak tűnt a verseny, mikor Teuchert hibázott és visszaesett negyediknek. Rizi pedig elkezdet hajrázni. 3 körrel a vége előtt már utolérte a vezető hármast az utolsó kört pedig elsőként kezdte és a verseny leggyorsabb körét egy másodperccel javítva biztosította be a győzelmet.

Rizi

“A boxból még száraz gumikkal jöttem ki. A rajtrácson cserélte le a csapat vizesre. Az első futamból tanulva ezúttal nem melegítettük meg őket. Arra számítottunk, hogy megint fel fog száradni verseny közben, így a keményebb 2 komponensű hátsó Dunlopot választottuk. A rajtom jól sikerült, és amíg a többiek nem voltak gyorsak, addig tudtam is elől menni, de hamar bedarált a mezőny. A lassú részen gyors voltam, de a kigyorsításokon nem volt tapadása a keményebb guminak, így nagyon visszaestem. Reméltem, hogy eláll az eső és jobb lesz, de egyre csak esett. Próbáltam erőltetni a menést és a 12. kör környékére végre rendesen bemelegedett a gumi és elkezdett tapadni. Gyorsan jöttem fel a mezőnyre, akik annyira el voltak foglalva egymással, hogy hamar meg tudtam előzni őket. A végén még próbáltam egy gyors kört menni, hogy ne tudjanak meglepni befutóra. Mindenki sokat dolgozott, hogy végre dobogóra állhassunk, örülök, hogy sikerült mindjárt a legmagasabb fokára.”

Külön köszönet a MaxCity-nek, Magyar Suzuki Zrt.-nek, a Bódis-nak, a Dunlop-nak, az X-Bike-nak és az Euromotor-nak.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending