Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer, IDM, Nürburgring

Az előző hétvégén a Nürburgring aszfaltján húzta a gázt Rizmayer Gábor

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az előző hétvégén a Nürburgring aszfaltján húzta a gázt Rizmayer Gábor

Forrás: Borsay Szabolcs

Az oscherslebeni eredménynek köszönhetően Rizi a pénteki szabadedzésen teljesen új keverékű Dunlop gumit kapott. Mivel a teszt pozitívan zárult, szomorúan kellett tudomásul vennie, hogy „csupán” egy versenyre van ilyen keverék.  A csapat szombaton ismét próbált az első 2 sorba rajthelyet szerezni, ami edzés gumi nélkül nem kis feladat. Ezúttal azonban az első időmérőn elért 7. legjobb idő elég volt a második sorhoz, hiszen csak kevesen tudtak javítani a délutáni edzésen.

Első futam

Rizi és a csapat is nagy reményekkel vágott neki a versenynek, a cél pedig a dobogós helyezés volt. A rajt jól sikerült és az első körökben is sikerült jól helyezkednie, így erre minden esély meg is volt. A vezető boly az utolsó 7 körig együtt ment. Ekkor Teuchert került az élre és megpróbált meglépni az üldözőktől. Rizi is rákapcsolt és igyekezett a boly elejére kerülni, de a célegyenes végén Craig Jones szó szerint megállította, Rizi ugyanis féktávon úgy utolérte, hogy már nem tudta elkerülni az ütközést. Mindketten elestek. Rizi vissza tudott állni a 15. helyre és bár lábtartója már nem volt, a hátralévő körökben még sikerült egyet előznie és így végül 14. lett.

Rizi:  

“Sajnálom, hogy így alakult. Jó verseny volt és komoly esélyem volt dobogón végezni de a célegyenes végén Jones és Andersen annyira küzdöttek egymással, hogy végül mindketten hosszút fékeztek. Ez még nem lett volna baj, de rá akartak készülni a kigyorsításra és lassabban akartak befelé menni. Így egyik pillanatról a másikra eltűnt a 2-3 méteres előnyük és már nem tudtam mit csinálni. Kár, hogy így alakult, hiszen én futottam a verseny leggyorsabb körét, amivel én tartom az új pálya csúcsot.”

Második futam

Új futam, új remények. Immár Jones nélkül. Az első rajtot törölték a bemelegítő körben történt bukás miatt. A verseny így egy körrel rövidült. Rizi ismét jól jött el a rajttól és a vezető boly közepén tudott ragadni. 14 körön keresztül ment a vonatozás, amikor Nebel robbantott a KTM-mel. Tode, Teuchert ment vele, de Rizi előtt  Andersen nem tudta tartani a tempót, Rizit viszont annál inkább. 2 kör kellet neki, hogy maga mögé tudja utasítani. Ez elég volt ahhoz, hogy már ne tudja utolérni a vezető hármast, így végül a 4. hellyel vigasztalódhatott.

Rizi:

“Jó volt a rajtom és könnyedén tudtam menni a mezőnnyel. Aztán Nebel bele húzott, Tode és Teuchert követte, de én nem tudtam magam átverekedni Andersenen. 2 körig ment az adok-kapok, mire végre magam mögé tudtam utasítani. Próbáltam kapaszkodni, ekkor futottam a leggyorsabb körömet is, de nem bírtam közelebb kerülni a vezető 3-ashoz. Az előző esés miatt fájt a vállam és ezúttal a gumik sem bírták annyira, így már csak a biztos 4 hely megőrzése maradt. Kár, hogy nem tudtam dobogóra állni a hétvégén.”

Rizit az alábbi cégek támogatták:

Team Suzuki, Alber- Bischoff, Bodis, Dunlop, MAXCity,

Folytatás: Sachsenring, június 21.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending