Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer, IDM, Hockenheim

Az idény utolsó IDM futamának beszámolója, Rizmayer Gábor szemszögéből

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az idény utolsó IDM futamának beszámolója, Rizmayer Gábor szemszögéből

A magyar Suzuki pilóta egy pont hátránnyal érkezett az IDM Superbike utolsó hétvégéjére. A pénteki edzéseken a csapat még próbálgatta az új elektronikával szerelt motort is, de végül egyenlőre maradt a „régi” jól bevált technikánál. Azonban egy kisebb hiba miatt így is ki kellett hagynia egy edzést. Tovább nehezítette a csapat dolgát, hogy Rizi állandó csapattársa motorja is meghibásodott, és a csapatnál vendégeskedő Juhász Dávid egy kicsit nagyobb hévvel debütált, aminek egy kicsúszás lett a vége. A sok munka ellenére szombaton Rizi csak a 9 míg Dávid a 22. helyre kvalifikálta magát.

Rizi: “2 nehéz napon van túl a csapat. Pénteken keményen kellett mindenkinek dolgoznia, hiszen nem várt hibákat és károkat kellett helyre állítani. Ennek ellenére elég jól sikerült beállítani a motort, bár az eredményen nem látszik bizakodó vagyok a versennyel kapcsolatban.”

Első futam

Rizi jól kapta el a rajtot, de csak lassan tudott feljebb kapaszkodni. Mire áthámozta magát a mezőnyön már tetemes hátránya volt az élbollyal szemben. Ennek ellenére nem adta fel és lassan dolgozta le a hátrányát Daemennel és Todeval szemben. 6 körrel a vége előtt Daemen hibázott elhagyta a pályát és végül csak 9. lett. A Futamot Bauer nyerte Teuchert és Meklau előtt. Rizi végül utolérte Todet és az utolsó körben meg is előzte így 4. lett fontos pontokat gyűjtve. Dávid nagyot motorozott és végül 14 lett.

Második futam

A Magyar Suzukis ismét jól rajtolt, de most se tudta gyorsan átverekedni magát a mezőnyön. A versenyt fél távnál Nebel bukása miatt félbe szakították. Rizi a hatodik helyről indulhatott újra. A rajtnál kilőtt és gyorsan elkezdte ledolgozni hátrányát a vezetőkkel szemben. Megfutotta a verseny leggyorsabb körét is, ami egyben új pálya csúcs is. Így hamar felzárkózott és úgy tűnt, hogy bebiztosítja az év végi dobogót, de a nagy tempó megbosszulta magát és idő előtt elfogyott a hátsó gumija. Lassan csúszott vissza, végül 6 lett. Így pont egyenlőség alakult ki Riz és Daemen között. Mindkét pilóta neve mellet 2 győzelem volt míg Daemnek volt egy második helye is, ami felé billentette a mérleg nyelvét. Dávid ismét nagyot ment és végül ismét 14 ként ért célba, amivel kivívta a csapat és a Suzuki elismerését is.

Rizi: “Megpróbáltam mindent, hogy megőrizem az 5 pontos előnyt, de végül nem sikerült. Sajnálom, de nem vagyok csalódott. A csapat is és én is keményen dolgoztunk egész évben és így is többet értünk el mint amire számítottunk. Külön örülök, hogy Dávid is bizonyította tehetségét és ő is letette a névjegyét az IDM mezőnyében.”

Rizi menését az alábbi cégek tették lehetővé:

Bódis, Suzuki Magyarország Zrt., Oxigén Wellness, Rodeó Ride 34 Kft, Dunlop, Max City,Euromotor Group

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending