Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer, IDM, Assen

Rizinek most nem jött annyi jól ki a lépés, mint szerettük volna. Beszámoló Assenből.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Rizinek most nem jött annyi jól ki a lépés, mint szerettük volna. Beszámoló Assenből.

A Motogp-nek is helyt adó pályán rendezték meg az IDM Superbike hetedik fordulóját. A helyi szokások miatt ugyan a GP-vel ellentétben vasárnap volt a verseny,de csak 11-kor kezdődtek a bemelegítő edzések és pénteken csupán két edzés és egy időmérő állt a versenyzők rendelkezésére. Ez nagyban nehezitette a Magyar Suzuki pilóta dolgát, hiszen a csapatok nagy része két héttel a verseny előtt részt vett a holland bajnokságon edzés gyanánt.

Ennek ellenére Rizi hamar megtalálta a ritmust és a jó beállításokat. Az első időmérő edzés ötödik körében megfutotta a legjobb idejét, ami akkor a második az edzés végén pedig a hatodik helyre volt elég. Szombaton Rizi a második időmérő edzésen sok féle beállítást próbált ki, így nem maradt elég ideje gyorskört futni ennek ellenére „csak” egy helyet csúszott vissza és hetedikként várhatta a versenyt.

Első futam

Rizi nem kapta el jól a rajtot, de hamar magára talált és gyorsan az élmezőny után indult. Egészen az ötödik helyig jutott, mikor összeakadt Nebel-el és átvágta az utolsó sikánt. A kavicságyról visszatérve a 14. helyről újra elkezdett felkapaszkodni és a hetedik helyen intették le.

Rizi:

“Sajnos elrontottam a rajtot, de hamar sikerült visszakapaszkodnom. Már Nebel mögött voltam, mikor akaratlanul, de kiszorított a pályáról. Kezdhettem mindent az elejéről. A hetedik helynél sokkal többre volt esélyem, hiszen az időmérőn ezúttal is csak verseny gumikat használtam, és a versenyen futott leggyorsabb köröm is legalább a harmadik helyre lett volna elég. Ennek elllenére fontos pontokat szereztem a bajnokságban, hiszen Damen elesett, Nebel és Tode pedig mögöttem végzett, így jó esélyem van az év végi dobogóra is.”

Második futam

Ezúttal Rizi jól rajtolt és az első vonat tagja volt egészen a hetedik körig, amikor technikai okok miatt fel kellet adnia a versenyt.

Rizi:

“Nem indult jól a verseny. Már a rajtrácson volt egy váratlan első kerék cserénk. Aztán úgy tűnt, hogy minden rendben van. A hetedik körig minden rendben ment aztán egyszerűen megszűnt az első kerék tapadása. Azt hittem, hogy defektet kaptam, mint idén már egyszer, de a boxban érve a guminyomás és minden más is jónak látszott. Újra kimentem a pályára, de nem volt tapadás így végleg feladtam a versenyt. Kár, mert igazán jó hétvégénk is lehetett volna ráadásul így nehéz lesz vissza kapaszkodni az év végi dobogóra.”

Rizi menését az alábbi cégek tették lehetővé: Magyar Suzuki Zrt, MaxCity, Dunlop, Euromotor Grup, Oxigén Wellenss, Bodis

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending