Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizmayer Gábor hatodik a német bajnokság első futamán

Nagyon szép eredménnyel zárta Rizi első versenyét Suzuki GSX-R ezresének nyergében.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Lausitzringen vette kezdetét a 2008-as Nemzetközi Német Motorosbajnokság (IDM), melynek népes Superbike mezőnyében áll rajthoz a magyar kiválóság. Gábor 2006-ban megnyerte a magyar Suzuki GSX-R Kupát, tavaly pedig a Suzuki GSX-R Európa Kupában állhatott több alkalommal dobogóra, így sikerült elnyernie a Suzuki támogatását, és két bajnokaspiráns csapattárs (Andy Meklau és Dominik Lammert) mellé bekerülnie a Suzuki Európa csapatába.
Gábor már a felkészülési teszteken is remek időeredményeket ért el, így számítani lehetett arra, hogy a mezőny első felében lesz keresnivalója. Ez be is igazolódott az időmérő edzésen, ahol a negyvenhat lehetséges rajthelyből a tizenegyediket sikerült elcsípnie úgy, hogy elmondása szerint egyetlen teljesen tiszta gyors kört sem tudott menni.


 

A superbike világbajnoksághoz hasonlóan a német superbike bajnokságban is kettő versenyfutamot rendeznek meg egy versenyhétvége alatt. Az első futamon Gábor jól kapta el a rajtot, nem vesztett pozíciót. Lendületét az első körökben két felbukó versenyző is megtörte, de ezek után Gábor nem hogy tartani tudta a tempót az előtte menőkkel, hanem fel is tudott még zárkózni rájuk, sőt több nagyszerű előzést követően végül egészen a hatodik helyig jutott. „Nagyon örülök ennek az eredménynek, csak titkon reméltem, hogy ilyen jó helyen végezhetek, hiszen köztudott, mennyire magas színvonalat képvisel a német bajnokság mezőnye,” nyilatkozta Rizi a futamot követően. Csapattársa, a korábbi Pro Superbike bajnok Meklau felléphetett a dobogó harmadik fokára. A futamot az osztrák Bauer Martin nyerte.
A második felvonás kevésbé jól zárult Gábor számára, itt egy kicsit beragadt a rajtnál, utána ügyesen elkezdett felfelé lépkedni, míg a verseny felénél váltóhiba miatt a tizedik helyről kiállni kényszerült. Andy Meklau újra harmadik helyen hozta be a Suzukit, a futamot pedig ismét Bauer Martin nyerte.
A másik csapattárs, Dominik Lammert térdsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a lautschitzi hétvégét.

Két futam után a bajnokság állása:
1. Bauer, Martin AUT 50
2. Teuchert, Jörg GER 40
3. Meklau, Andy AUT 32
4. Daemen, Werner BEL 24
5. Giuseppetti, Dario GER 20
6. Szkopek, Pawel POL 19
11. Rizmayer, Gábor HUN 10

A következő versenyre május 18-án kerül sor Oscherslebenben, de Rizi közben rajthoz áll Rijekában az Alpok-Adria Bajnokság Superbike kategóriájában is május 11-én.

Rizmayer Gábort az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas és Gilles.Tooling

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending