Connect with us
Suzuki

Hírek

Rizi versenybeszámoló, IDM

Rizmayer Gábor szerepléséről az IDM oscherslebeni hétvégi futamán

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Rizmayer Gábor szerepléséről az IDM oscherslebeni hétvégi futamán

Az első pénteki szabadedzést még elrontotta egy futó zápor, de a hétvége többi részén már nem volt eső. Rögtön az első nap végén látszott, hogy néhány apró módosítás mennyire sokat számít és így érezhetően jobb tud lenni Rizi csapatának teljesítménye. Bár a szombati időmérők ezt helyezésben nem igazolták, hiszen a kvalifikáción  ismét csak a 13. hely jutott Gábornak, ámbár elégedett lehetett a Suzuki versenyzője, hisz az első 15 egy másodpercen belül volt. Ráadásul szinte mindenki edzés gumival mente a leggyorsabb körét, míg a Dunlopnak -amit Rizi is használ- igazából ilyen gumija. Tehát nem tűnt soknak az a néhány tized hátrány.

Első futam

Rizi jól jött el a rajttól és már az első körben javítani tudott a helyezésén, de a második körben sajnos összeakadt a pályát elhagyó gyári BMW-vel. A füves bukótérben egyikük sem tudott megállni és a pályát ismét keresztezve újabb versenyzővel találkoztak, aki ezúttal már földre is vitte őket. Rizi sérülés nélkül megúszta az esést, de miután a BMW versenyzője megsérült, félbeszakították a versenyt. Rizi felállította a motort és bement vele a boxba. A csapat rendkívül munkával helyre állította a gépet, így Rizi ismét felállhatott a rajtrácsra. Szerencsére még a rajtrácson észrevették, hogy a hátulról a motorba szálló versenyző összetörte a hátsó kereket is, így azt még időben kitudták cserélni.

A következő rajt azonban nem volt ilyen sima. A rajtrácson lefulladt az osztrák Knobloch Ducatija, így azt ismét elhalasztották. A következő alkalommal azonban végre sikerült újra indítani a versenyt. Rizi ismét jól jött el a rajttól ami most sem volt bukás mentes. A második körben Dario Giuseppeti esett el Rizi előtt, aki így lemaradt az első bolyról. Megpróbált tempót váltani és felzárkóni, de egy első defekt végül a boxba kényszerítete. A versenyt a címvédő Bauer bukása miatt hamarabb intették le, amit így Teuchert nyert, Andersen és Tode elött.

1. Jörg Teuchert (Hersbruck/Yamaha) 20:35,518 Min.
2. Kai-Borre Andersen (NOR) +0,668
3. Arne Tode (Glauchau/beide Honda) +7,156
4. Werner Daemen (BEL/BMW) +7,366
5. Gareth Jones (AUS/Yamaha) +13,323
6. Philipp Hafeneger (Solingen/Suzuki) +16,803

Második futam

Ezúttal is sikerült jó rajtott vennie a magyar Suzuki pilótának. Hamar megkezdte a felzárkózást, de Giuseppetivel többször összement mire végre megtudta előzni. Andersen vezetett, mögötte  4 másodpercnyire Teuchert, őt követte az üldöző boly. Rizi lassan, de biztosan érte be az üldözőket. 4 körrel a vége előtt már teljesen felzárkózott a Keymulen, Nebel, Jones , Muff, Daemen alkotta ötöshöz. Két körrel a vége előtt Andersen az élről bukott, így a csata már a dobogó második fokáért ment. Jonesnak sikerült megnyújtani a lépteit és 5 tizedes előnyre tett szert. Rizi még hatodiknak kezdte az utolsó kört és bár harmadiknak fordult rá a célegyenesre, végül be kellet érni a 4 hellyel.

1. Teuchert 31:00,650 Min.
2. Jones +11,.206
3. Daemen +11,755
4. Gabor Rizmayer (HUN/Suzuki) +11,808
5. Stefan Nebel (Velbert/KTM) +11,918
6. Patric Muff (SUI/Suzuki) +13,297

Folytatás 2 hét múlva…

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending