Connect with us

Hírek

Rizi nyolcadik Oschersleben-ben

Rizmayer mindkét futamon 8. lett a német superbike bajnokság (IDM) második fordulóján

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az Endurance Világbajnokságról jól ismert pályán rendezték meg a német bajnokság második fordulóját. A versenyt megelőző héten szinte az összes csapat részt vett egy két napos teszten, de Rodeo Ride 34 versenyzőjének nem volt lehetősége rá – ezért ismét nagyon fontos volt a pénteki edzésnap.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes a versenyző(k)höz: pénteken csupán hét fok volt és – bár a pálya száraz volt – az eső többször is eleredt. Így nem volt elég alkalom a megfelelő beállítások megtalálására, szombatra pedig egész napos eső jött. 

Az első edzésen Rizi nem kockáztatott, hiszen még így is fájdalmakkal járt a menés az lausitzringi esés következményeként. A második edzésen viszont már nem lehetett takitkázni. Az edzés végére a csapat felrakott egy új, esőre való Dunlop gumit és Rizi elkezdte a felzárkózást. Az utolsó előtti körben egy lekörözött versenyző feltartotta  – de még így is feljött az ötödik helyre -, ezért az utolsó körben mindent megpróbált: ahogy az ilyenkor lenni szokott, a nagy akarásnak esés lett a vége… Szerencsére se a motor, se  a pilóta nem sérült meg komolyabban. Vasárnapra az idő már sokat javult, a pálya száraz volt és a levegő is sokat melegedett. A reggeli warm up csak arra volt elég, hogy a csapat megbizonyosodjon arról, hogy sikerült-e rendbe rakni a motort, illetve, hogy kiderüljön, mennyire hátráltatja Rizit a menésben a fájdalom. A motor rendben volt és a Magyar Suzuki versenyzője is  – ha nehezebben is mozgott, de – készen állt a versenyre.


Riziéknek nem volt lehetőségük alaposan felkészülni és a körülmények sem nekik kedveztek

A rajt jól sikerült, de az első körökben nagyon lemaradt az első bolyról a Rode and Ride versenyzője, és bár elkezdett felzárkózni, ahhoz nem volt elég gyors, hogy be is fogja az első bolyt – így meg kellett elégedjen a nyolcadik hellyel. A második versenyre módosított a csapat a futómű beállításain és újult erővel vágtak neki a versenynek, de Rizi  most sem tudott elég gyors lenni az első körökben. Bár az új beállításoknak köszönhetően sokkal gyorsabb volt, mint az első futamon és megfutotta verseny második leggyorsabb körét is! Ráadásul gyorsan zárkózott fel, sajnos azonban egy  bukás miatt leállították a versenyt – végül Rizi ismét nyolcadik lett.


Rizi (#75) küzd a mezőny sűrűjében

Rizmayer Gábor:  “Sajnos nem volt alkalmunk kipróbálni minden beállítást, így a száraz verseny most hátrány volt. Ráadásul nem hiányzott a szombati esés sem. Bár nem volt elviselhetetlen a fájdalom, arra elég volt, hogy ne úgy mozogjak a motoron, ahogy szoktam. Mindkét futam elején lassú voltam. Nem tudom, hogy mitől, de az első három kör után körönként  1-1,5 másodpercet gyorsultam. Ez a második futamra elég is lett volna, de hamarabb lett vége a versenynek. A következő futamra ki kell találnunk, hogy miért nem tudok gyors lenni az első körtől…”

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending