Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi mindkét sachsenringi futamon az első tízben

Rizi még szinte vissza sem tért az amerikai kontinensről, már Németországban is ott volt az első tízben, az egyik legrangosabb európai versenysorozatban, az IDM-ben.
 
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

Végre a Német Superbike Bajnokságban is beköszöntött a jó idő, és ezúttal nem nehezítette sem hideg, sem köd, sem eső a versenyzők dolgát. A hajdani kelet-német oldal híres versenypályája, a Sachsenring adott otthont a negyedik IDM-es versenyhétvégének, vagyis a bajnokság 7. és 8. futamának.
Rizmayer Gábor, a Team Suzuki Magyarország versenyzője részt vett a futamot másfél héttel megelőző hivatalos teszten is, ahol a megfelelő motorbeállításokon túl az ideális keverékű Pirelli gumiabroncsokat is sikerült kiválasztania. Köszönhetően a megfelelő előkészületeknek, az első időmérő edzésen egyből gyors köridőket produkált Gábor, és a negyven lehetséges rajtpozícióból a tizenkettediket szerezte meg. Ekkor a leggyorsabb az osztrák Martin Bauer volt, aki eddig száz százalékos teljesítményt nyújtott a szezonban. A második időmérőt Gábor sajnos egyből egy bukással kezdte, így nem tudott javítani előző napi köridején, ami egyébként annyira jó időnek bizonyult, hogy a második edzést követően is elegendő volt a tizenötödik helyre. A pole pozíciót megőrizte Bauer, mellette Werner Deamen, és két Suzukis Andy Meklau és Roman Stamm sorakozhatott fel a rajtrács első sorába.

Rizi az első futamon a rajtot követően nagyon jó tempót tudott motorozni, körről körre javított pozícióján és végül feljött egészen a tizedik helyig. Bauer szokásához híven az élre ugrott, ám lassan ’elfogyott’ első gumija, így Jörg Teuchert nem csak befogta, hanem meg is előzte, és ezzel idén először letaszította őt a dobogó felső fokáról. Harmaddikként futott be Meklau, negyedik lett Daemen, ötödik a norvég Kai-Borre Andersen, hatodik pedig a svájci Stamm.

A második futam még szebb eredményt hozott Gábornak. A rajtot követően ismét egymás után utasította maga mögé versenytársait és már a kilencedik helyen ment, amikor a tizenegyedik körben Werner Daemen hatalmas bukása miatt félbeszakították a futamot. Az új rajthoz a leintés sorrendjében sorakozhattak fel a versenyzők, a futam végső sorrendje pedig az összesített időeredmények alapján alakult ki. Gábor a második ’felvonásban’ látványos csatát vívott Andersennel és a belga Olivier Depoorterrel, és végül a ragyogó nyolcadik helyet szerezte meg.
Megízlelve a győzelmet Teuchert újra elhódította az első helyet, mellette Meklau és Stamm állhatott fel a dobogóra. Daemen nem sérült meg bukásakor, újra el tudott rajtolni a mezőnnyel, és negyedikként ért célba. Ötödik az osztrák Chris Zaiser lett, hatodik Andersen, és Gábor előtt a hetedik helyen Depoorternek lengették a kockás zászlót.
Az összesített ponttáblázaton Rizi neve jelenleg a tizenharmadik helyen szerepel, és olyan szoros az állás, hogy még a hatodik helyen álló Dominic Lammertnek sincs jelentős pontelőnye hozzá képest.

Immáron a Német Superbike Bajnokság állandó résztvevőjének tekinthető Michael Schumacher, aki nagyszerű képességeiről tanúbizonyságot téve egyre közelebb tud kerülni az élbolyhoz. Az időmérő edzéseken a tizenhatodik helyet szerezte meg, az első futamon az első húsz között ment, majd egy ártatlan bukás áldozata lett, a második futamon pedig a huszonkettedik helyen ért célba, nem kis csatában megszerezve ezt a pozíciót.

Rizmayer Gábort az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas és Gilles.Tooling
 

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending