Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi menni Amerika

Hétvégén kezdődik Rizi újabb versenye a Barber Motorsport parkban
 
 
 
 
 
 
 
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
Április 18-20-án kerül megrendezésre az AMA Superbike Bajnokság második fordulója, melynek Supersport 600-as kategóriájában folytatja tengerentúli szereplését Rizmayer Gábor. Mint ismeretes, Gábor részt vett a Daytonai szezonnyitón is, ám akkor ő a Formula Xtreme kategóriára koncentrált, ugyanis a 200 mérföldes versenyt ezekkel a speciálisan „kihegyezett” 600-asokkal rendezik meg, és kinti csapata, a Safety First Racing Team e tradicionális nagy futamot helyezte előtérbe. Akkor egy kicsúszó versenyző rögtön a futam elején magával sodorta, és ezzel megfosztotta Gábort a bizonyítás lehetőségétől, ám addigi kiváló teljesítménye alapján, csapata további öt futamon való indulás lehetőségét ajánlotta fel számára.
 
Rizmayer Gábor AMA
 
Szóval a bajnokságban most hétvégén kezdődik Rizi igazi megmérettetése. A versenynek az Alabama állambeli Barber Motorsports Park ad otthont, hagyományos vonalvezetésű (nem ovális) pályáján. Az első versenyhétvége óta eltelt másfél hónapban a csapatoknak elegendő ideje maradt a felkészülésre. Gábor április elején Dallasban tesztelhette új, 2008-as Suzuki GSX-R 600-asát. A tesztet megelőző napon hurrikán söpört végig a pályán, így az első nap a pálya takarításával telt. Utána viszont Rizinek volt alkalma összebarátkozni új motorjával. A K8-as Suzukit kellően erősnek és jól kezelhetőnek érezte.
Csapata elismeréssel tekint Gábor eddigi pályafutására, örülnek, hogy egy ilyen rutinos versenyzőt tudhatnak köreikben. Ennek köszönhetően több mindenben véleményére hagyatkoznak. Most Dallasban a megfelelő gumiabroncs kiválasztásában kérték segítségét, így Gábor több gyártó termékét is tesztelte, és végül a Pirelli mellett tette le voksát, így a Safety First Racing Team az olasz márkával fog versenyezni a szezon folyamán.
 
 
Rizmayer Gábor IDM

 

Gábor dallasi tesztjét követően a németországi Lauschitzringre repült, ahol Superbike Suzukiját tesztelte, mellyel a Német Superbike Bajnokságban kezdi meg szereplését április 25-27-én. A teszt itt is viharosan indult és az utolsó napot is eső tarkította. Rizi a barátságtalan idő ellenére viszonylag sokat tudott motorozni, ami fontos számára, hiszen még ismerkedőben van 1000-es GSX-R-jével. A motor teljes kiismerésén túl, a pálya hosszú körének tanulása is feladata volt, mert a versenyt ezen a nyomvonalon rendezik majd meg. Gábor Superbike motorján is Pirelli gumiabroncsok biztosítják a tapadást, amelyekből most a teszt során többféle gumikeveréket is volt alkalma kipróbálni. Elmondása szerint meg is találta azt, amelyiket a versenyen használni fogja.

A német tesztet követően Rizi újra repülőre ült, mert a tengerentúli futam most nem hagyott neki szabadnapot. Várhatóan az egész szezon ily mozgalmas lesz számára, de reméli, meglesz a gyümölcse annak, hogy ilyen magas színvonalú bajnokságokban versenyezhet.

Rizmayer Gábort az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, és Lukas

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending