Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi menni Amerika

Hétvégén kezdődik Rizi újabb versenye a Barber Motorsport parkban
 
 
 
 
 
 
 
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Április 18-20-án kerül megrendezésre az AMA Superbike Bajnokság második fordulója, melynek Supersport 600-as kategóriájában folytatja tengerentúli szereplését Rizmayer Gábor. Mint ismeretes, Gábor részt vett a Daytonai szezonnyitón is, ám akkor ő a Formula Xtreme kategóriára koncentrált, ugyanis a 200 mérföldes versenyt ezekkel a speciálisan „kihegyezett” 600-asokkal rendezik meg, és kinti csapata, a Safety First Racing Team e tradicionális nagy futamot helyezte előtérbe. Akkor egy kicsúszó versenyző rögtön a futam elején magával sodorta, és ezzel megfosztotta Gábort a bizonyítás lehetőségétől, ám addigi kiváló teljesítménye alapján, csapata további öt futamon való indulás lehetőségét ajánlotta fel számára.
 
Rizmayer Gábor AMA
 
Szóval a bajnokságban most hétvégén kezdődik Rizi igazi megmérettetése. A versenynek az Alabama állambeli Barber Motorsports Park ad otthont, hagyományos vonalvezetésű (nem ovális) pályáján. Az első versenyhétvége óta eltelt másfél hónapban a csapatoknak elegendő ideje maradt a felkészülésre. Gábor április elején Dallasban tesztelhette új, 2008-as Suzuki GSX-R 600-asát. A tesztet megelőző napon hurrikán söpört végig a pályán, így az első nap a pálya takarításával telt. Utána viszont Rizinek volt alkalma összebarátkozni új motorjával. A K8-as Suzukit kellően erősnek és jól kezelhetőnek érezte.
Csapata elismeréssel tekint Gábor eddigi pályafutására, örülnek, hogy egy ilyen rutinos versenyzőt tudhatnak köreikben. Ennek köszönhetően több mindenben véleményére hagyatkoznak. Most Dallasban a megfelelő gumiabroncs kiválasztásában kérték segítségét, így Gábor több gyártó termékét is tesztelte, és végül a Pirelli mellett tette le voksát, így a Safety First Racing Team az olasz márkával fog versenyezni a szezon folyamán.
 
 
Rizmayer Gábor IDM

 

Gábor dallasi tesztjét követően a németországi Lauschitzringre repült, ahol Superbike Suzukiját tesztelte, mellyel a Német Superbike Bajnokságban kezdi meg szereplését április 25-27-én. A teszt itt is viharosan indult és az utolsó napot is eső tarkította. Rizi a barátságtalan idő ellenére viszonylag sokat tudott motorozni, ami fontos számára, hiszen még ismerkedőben van 1000-es GSX-R-jével. A motor teljes kiismerésén túl, a pálya hosszú körének tanulása is feladata volt, mert a versenyt ezen a nyomvonalon rendezik majd meg. Gábor Superbike motorján is Pirelli gumiabroncsok biztosítják a tapadást, amelyekből most a teszt során többféle gumikeveréket is volt alkalma kipróbálni. Elmondása szerint meg is találta azt, amelyiket a versenyen használni fogja.

A német tesztet követően Rizi újra repülőre ült, mert a tengerentúli futam most nem hagyott neki szabadnapot. Várhatóan az egész szezon ily mozgalmas lesz számára, de reméli, meglesz a gyümölcse annak, hogy ilyen magas színvonalú bajnokságokban versenyezhet.

Rizmayer Gábort az alábbi támogatók segítik versenyzésében:
Magyar Suzki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, és Lukas

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending