Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi második a Lausitzringen

Rizmayer az első futamon második lett, a másodikon kiesett a hétvégi IDM-fordulón

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Bár csak két napot sikerült edzenie az előszezonban, a Rodeo Ride 34 versenyzője optimistán vágott neki az idény első IDM versenyének. Sok csapat már két héttel a verseny előtt is járt a lausitz-i pályán – az IDM utolsó hivatalos edzésén -, de Rizi csapata sajnos nem vett részt a gyakorláson.

Az első pénteki szabadedzésen még hűvös volt az idő, de ez nem zavarta a Magyar Suzuki-s versenyzőt abban, hogy visszaszokjon a tavalyról már jól ismert GSX-R-hez. Eleinte úgy tűnt, hogy a csapat által régóta fejlesztett elektronika beérik az első éles bevetésre, de ahogy melegedett a pálya hőmérséklete, úgy nőtt Riziék hátránya az élcsapatokkal szemben.

Végül pénteken az esti csapatdöntés alapján kicserélték a motort és a már tavaly bizonyított technikával neveztek a versenyre. Az első edzésen a gumiszabályok miatt (összesen 8db gumi áll rendelkezésre szombaton és vasárnap) Rizi próbálta megtalálni a megfelelő beállításokat – és spórolni a gumikkal délutánra. A délutáni edzésen viszont már nem lehetett taktikázni. A Dunlop új, különleges keverékű gumikat adott, a blokkba betöltötték a Motul speciális versenyolaját, ami plusz három lóerőt biztosít, és nekivágtak a kvalifikációnak. Az utolsó percekben még a 16. helyen állt Rizi, de az utolsó körben tudott javítani, így végül a 11. helyre kvalifikálta magát. Később a Werner Daemant megbüntették, ezért a 10. helyről várhatta a rajtott.


Rizmayer Gábor és csapata. Feketében Juhász Dávid, akinek majdnem sikerült pontot szereznie. 16. lett az egyik futamban a másikban nen ért célba.

Rizmayer jól kapta el a rajtot és szerencsére az első kanyarban történt bukásba sem keveredett bele. Az első körökben azonban nem tudta a saját tempóját motorozni, mert a német Darion csak sokadszorra sikerült átverekednie magát. Ekkorra már Smrz és a többiek több, mint egy másodpercre voltak előtte. Kemény harc indult az óra ellen, de végül sikerült felzárkóznia. Közben Muggeridge vezette a mezőnyt közel öt másodperces előnnyel Veneman, Nebel,  Dider, Smrz és Rizi előtt. Gábor hamar megelőzte Smrz-öt és Didert egyaránt. Két körrel a vége előtt már Nebel is mögötte volt. Az utolsó körben pedig Veneman beragadt a lekörözött versenyzők közé, így Rizi őt is meg tudta előzni és másodikként ért célba. Juhász Dávid sajnos belekeveredett a rajtbalesetbe, Rosivall pedig a boxutcát megjárva 26. lett.

A második futam rajtja nem sikerült ilyen jól. Rizi a darálóban találta magát, majd a második körben egy féktávon nem sikerült a visszaváltás és összeakadt az előtte haladó versenyzővel. Látványos esés lett a vége, de úgy tűnik, a Suzuki magyar versenyzője megúszta komolyabb sérülések nélkül. Dávid ezúttal végig tudott menni és folyamatosan harcolt a pontszerző helyért, de végül 16. lett. Ágoston a 20. helyen zárta az első versenyhétvégét.


Rizi első futamban elért ezüstje nem várt siker volt…

Rizmayer Gábor: “Az első futam jól sikerült. Az edzések után senki nem gondolta volna, hogy ennyire elöl végezhetünk. Persze kellett hozzá szerencse is, de ma elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy versenyben lehessünk a dobogóért.

A  második futamon hibáztam, és sajnos bukás lett a vége. A bal csuklómat ütöttem meg, de egyelőre úgy néz ki, hogy megúsztam törés nélkül. Remélem a következő futamra rendbejön”

Rizit a következő cégek támogatták:
Magyar Suzuki Zrt., Motul, Bódis, Dunlop, IXS, Oxygén Wellnes, MaxCity, CLB.hu


…a második menetben történt bukása viszont kellemetlen meglepetés

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending