Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi második a Lausitzringen

Rizmayer az első futamon második lett, a másodikon kiesett a hétvégi IDM-fordulón

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Bár csak két napot sikerült edzenie az előszezonban, a Rodeo Ride 34 versenyzője optimistán vágott neki az idény első IDM versenyének. Sok csapat már két héttel a verseny előtt is járt a lausitz-i pályán – az IDM utolsó hivatalos edzésén -, de Rizi csapata sajnos nem vett részt a gyakorláson.

Az első pénteki szabadedzésen még hűvös volt az idő, de ez nem zavarta a Magyar Suzuki-s versenyzőt abban, hogy visszaszokjon a tavalyról már jól ismert GSX-R-hez. Eleinte úgy tűnt, hogy a csapat által régóta fejlesztett elektronika beérik az első éles bevetésre, de ahogy melegedett a pálya hőmérséklete, úgy nőtt Riziék hátránya az élcsapatokkal szemben.

Végül pénteken az esti csapatdöntés alapján kicserélték a motort és a már tavaly bizonyított technikával neveztek a versenyre. Az első edzésen a gumiszabályok miatt (összesen 8db gumi áll rendelkezésre szombaton és vasárnap) Rizi próbálta megtalálni a megfelelő beállításokat – és spórolni a gumikkal délutánra. A délutáni edzésen viszont már nem lehetett taktikázni. A Dunlop új, különleges keverékű gumikat adott, a blokkba betöltötték a Motul speciális versenyolaját, ami plusz három lóerőt biztosít, és nekivágtak a kvalifikációnak. Az utolsó percekben még a 16. helyen állt Rizi, de az utolsó körben tudott javítani, így végül a 11. helyre kvalifikálta magát. Később a Werner Daemant megbüntették, ezért a 10. helyről várhatta a rajtott.


Rizmayer Gábor és csapata. Feketében Juhász Dávid, akinek majdnem sikerült pontot szereznie. 16. lett az egyik futamban a másikban nen ért célba.

Rizmayer jól kapta el a rajtot és szerencsére az első kanyarban történt bukásba sem keveredett bele. Az első körökben azonban nem tudta a saját tempóját motorozni, mert a német Darion csak sokadszorra sikerült átverekednie magát. Ekkorra már Smrz és a többiek több, mint egy másodpercre voltak előtte. Kemény harc indult az óra ellen, de végül sikerült felzárkóznia. Közben Muggeridge vezette a mezőnyt közel öt másodperces előnnyel Veneman, Nebel,  Dider, Smrz és Rizi előtt. Gábor hamar megelőzte Smrz-öt és Didert egyaránt. Két körrel a vége előtt már Nebel is mögötte volt. Az utolsó körben pedig Veneman beragadt a lekörözött versenyzők közé, így Rizi őt is meg tudta előzni és másodikként ért célba. Juhász Dávid sajnos belekeveredett a rajtbalesetbe, Rosivall pedig a boxutcát megjárva 26. lett.

A második futam rajtja nem sikerült ilyen jól. Rizi a darálóban találta magát, majd a második körben egy féktávon nem sikerült a visszaváltás és összeakadt az előtte haladó versenyzővel. Látványos esés lett a vége, de úgy tűnik, a Suzuki magyar versenyzője megúszta komolyabb sérülések nélkül. Dávid ezúttal végig tudott menni és folyamatosan harcolt a pontszerző helyért, de végül 16. lett. Ágoston a 20. helyen zárta az első versenyhétvégét.


Rizi első futamban elért ezüstje nem várt siker volt…

Rizmayer Gábor: “Az első futam jól sikerült. Az edzések után senki nem gondolta volna, hogy ennyire elöl végezhetünk. Persze kellett hozzá szerencse is, de ma elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy versenyben lehessünk a dobogóért.

A  második futamon hibáztam, és sajnos bukás lett a vége. A bal csuklómat ütöttem meg, de egyelőre úgy néz ki, hogy megúsztam törés nélkül. Remélem a következő futamra rendbejön”

Rizit a következő cégek támogatták:
Magyar Suzuki Zrt., Motul, Bódis, Dunlop, IXS, Oxygén Wellnes, MaxCity, CLB.hu


…a második menetben történt bukása viszont kellemetlen meglepetés

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending