Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi kilencedik az AMA-ban

Rizmayer az élmezőnyben az AMA Superbike Bajnokság Road America-i futamán.
 
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

Az Észak-amerikai kontinens középső részén elterülő Wisconsin állam Road America elnevezésű pályáján tartották az AMA Superbike Bajnokság idei hatodik versenyhétvégéjét, melynek Supersport kategóriájában ismét rajthoz állt Rizmayer Gábor. A Team Suzuki kiválósága ragyogó eredményt ért el, a kilencedik helyet szerezte meg a negyvenfős, rendkívül erős mezőnyben.
 
Road America egy gyors és technikás nyomvonalú pálya, ahol motor és motoros egyformán sokat számít a jó köridő elérésében. Gábor hamar rátalált a ritmusra, már az első szabadedzésen is a tizenöt legjobb között bukkant fel neve az eredménylistán.

A szombati időmérő edzést eső nehezítette, és húsz perc után piros zászlóval leintették azt. A rendezőség úgy döntött a másnapi warm-upot időmérőnek nyilvánítja, és ott ad újabb lehetőséget a versenyzőknek. Vasárnap szintén eső áztatta a pályát, de Gábornak ez nem okozott akadályt, sőt így előtérbe kerülhetett tehetsége és bátorsága, és végül a kilencedik legjobb idővel került fel a rajtrácsra.

A rajtot nagyon jól kapta el, hatodik helyen száguldott az első három körben, amikor is újra előkerült egy bukás miatt a piros zászló, és új rajtot rendeltek el. Kihasználva a rövid szünetet a versenyzők többsége módosított gumiválasztásán a csökkenő intenzitású esőnek megfelelően. Rizi másodjára sem startolt rosszul, de két körre volt szüksége ahhoz, hogy új első intermediate gumija a megfelelő hőfokra melegedjen. Egy sűrű bolyban Aaron Goberttel és Chez Davies-zel vívott nagy csatát körökön keresztül. Ezután többen is tovább nehezítették dolgát, ugyanis az utolsó körökre teljesen felszáradt a pálya, így akik előre és hátra is slick gumit rakattak fel, jelentősen gyorsulni tudtak. Gábor vakmerő motorozással az élmezőnyben tudott maradni, a véghajrában tizedikként intették le, ám a célvonalon elsőként áthaladó Steve Rappet kizárták, mert módosított mintázatú gumiabroncsot használt, így végül Rizié lett a kilencedik helyért járó 22 pont.

A futamot Ben Bostrom nyerte, Jake Zemke és Joshua Hayes előtt. Hat futamot követően Bostrom vezeti a ponttáblázatot, amelyen Rizmayer neve a huszadik helyen szerepel úgy, hogy európai versenyei miatt ő három megmérettetésből is kimaradt.
A következő futamra Laguna Secaban kerül sor, ahol Gábor ismét gazdagítja a mezőnyt Suzukijával.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending