Connect with us
Suzuki

Hírek

Rizi: két blokk, egy esés, nulla pont

Rizmayernek a Nürburgringen nem sikerült gyarapítania IDM-pontjait

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nehéz hétvégén van túl a Rodeo Ride34 versenyzője. Pénteken, az első szabadedzésen még vizes volt a pálya, de gyorsan felszáradt, így a többi edzésen ez már nem okozott gondot.

A csapat hamar megtalálta a megfelelő beállításokat, hiszen ez az egyike azoknak a pályáknak, ahol Rizi már futott pályacsúcsot. Gyakorlatilag szombatra csak a két különböző hátsó gátló tesztelése maradt, így nyugodtan várta a csapat és Rizi is az időmérő edzést.

Szombaton az edzés a terv szerint indult: a Magyar Suzuki pilótája versenygumikkal gurult ki és sikerült is gyors kört futnia. De a motornak furcsa hangja volt, ezért Rizi hamarabb jött ki a boxba. A csapat gyorsan kicserélte a gátlót és ellenőrizték a motort. Nem találtak semmi rendelleneset, így visszaküldték Rizit a pályára. A bemelegítő kör alatt azonban kiderült, hogy valóban baj van a blokkal, így Rizi tíz perc után befejezte az első időmérőt. Gyorsan blokkot cserélt a csapat és újult erővel várták a második edzést, ahol Rizmayer javított is idején, de a blokk nem volt olyan erős és kezelhető, mint az előző. Az egész edzésen keresték a megfelelő beállításokat, de nem javult a helyzet, végül a kvalifikációs gumikkal már lassabb időt tudott csak menni, mint a versenygumikkal – ráadásul a gátlót sem tudták így kipróbálni. Ennek ellenére a 10. helyet sikerült megszereznie a rajtrácson. A reggeli edzést ismét esőben futották a versenyzők. Gábor hamar ráérzett a pályára és vitte magával Juhász Dávidot is, végül mögötte Dávid jobbat ment, így ő lett az edzéselső, Rizi pedig a második.


Rizmayerék motorblokkjai felmondták a szolgálatot ezen a versenyen

Az első verseny száraz körülmények között indult. Rizi az első körben a 13. helyen haladt, majd elkezdte a felzárkózást és már a hetedik helyen volt, amikor a célegyenes végén elcsúszott. Ugyan vissza tudott állni és ment még két kört lábtartó nélkül, de már nem volt esélye a pontszerzésre, így kiállt a versenyből. Dávid szoros versengésben megszerezte idei első pontjait 13. elért pozíciójával.

A második verseny rajtja előtt a csapat észrevette, hogy szivárog az olaj. Gyorsan kicserélték a hibás tömítést, de Rizi már csak a rajtrács legvégéről indulhatott. Hatalmas lendülettel vágott neki a versenynek, amit az első kanyarban történt bukás miatt azonnal le is állítottak. Az új startnál újra a tizedik helyről indulhatott: jól kezdett és negyedikkként fordult. Azonban a motor nem volt az igazi, így folyamatosan csúszott hátra. Végül ez a blokk is megállt és Rizi kénytelen volt pont nélkül távozni.


Az ominózus bukás a hetedik helyről, háttérben épp Juhász Dávid suhan (92)

Rizmayer Gábor:

„Nehéz bármit is mondani. Sokat és jól dolgozott az egész csapat, azonban sajnos ez nem látszik az eredményeken. Most lesz egy kis szünet. A csapat fel tud készülni a következő versenyre ahol remélhetőleg több szerencsénk lesz”


Rizi bízik a szerencsésebb folytatásban, ez nem Gáborék hétvégéje volt…

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending