Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi dobogón az IDM-ben!

Rizmayer Gábor „dobbantott” Oschersleben-ben!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ezévi legnagyobb sikerét érte el Rizmayer Gábor a Team Suzuki Magyarország csapat versenyzője, aki az elmúlt hétvégén az Oscherslebenben megrendezésre került Német Nemzetközi Nyílt Bajnokság utolsó előtti fordulójában a második futamon dobogóra állhatott, besöpörve a 3. helyezést és az érte járó 16 pontot.

Az időterv már jelezte, hogy nem lesz „egyszerű” versenyhétvége és a későbbi események, valamint az időjárás alakulása ezt rendesen be is biztosította.
Oscherslebenben „bikeweek”-et tartottak, hiszen nem csak az IDM versenyei zajlottak ezen a hétvégén, hanem a hosszútávú világbajnokság aktuális futamát is megrendezték.
 
Ezért az időmérő edzések és a versenyek között egy pihenőnapot iktattak be az IDM versenyzőknek.
Az első időmérő edzés kiválóan sikerült a magyar versenyzőnek, mert megtalálták a szerelőkkel a jó beállítást és a 6. helyre tudta magát kvalifikálni, ugyanis Gábor igen nagy hangsúlyt helyezett erre az edzésre. Később kiderült, hogy Rizi „19-re lapot kért és alsó húzott”, ugyanis a második edzés előtt esett az eső és mire feszáradt a pálya kiderült, hogy nem tudtak javítani az időeredményeken. Tehát rajt a 6. helyről.
Az időjárás volt a legnagyobb ellenfele a versenyzőknek a verseny napján, ugyanis 10 fokkal hidegebb idő és pálya fogadta őket, már a warm upon is, ahol 3 mp-el rosszabb köröket tudtak teljesíteni és a gumi kissé „viseltes” lett.
Következett az első verseny, ahol a rajtrácsra slick gumival felálló versenyzőket hatalmas eső köszöntötte, a rendezőségnek nem kis fejtörést okozva, hiszen „esős edzés” nem volt.
 

Ekkor elrendeltek kiírtak egy 3 körös esős edzést, majd elindult a verseny SLICK GUMIKKAL! A verseny végére ugyan felszáradt a pálya, de ez sovány vigasz volt Rizmayer számára, aki a 12. helyen futott a célba.
A második verseny jobb lehetőséget jelzett számunkra, hiszen zuhogott az eső, így egyértelműen vizes versenyt futottak, ahol az esőgumival jobban eltűnnek a technikai különbségek. Rizmayer Gábornak kiválóan sikerült a rajt és Teuchert, Dammiani és Stamm mögött folyamatosan harcban állt a 4. helyezésért Gabbianival és Knobloch-al. Végül utolérték az elöl haladókat és nem csak a két „partnerét” tudta leelőzni, hanemWerner Daement is maga mögé utasította, így megszerezte az első ezévi dobogós helyezését a versenysorozatban. A végeredmény elérésével olyan neveket utasított maga mögé, mint Martin Bauer – az összetett versenyt vezető korábbi IDM bajnok -, ill. Andy Meklau aki a versenysorozat másik kiemelkedő személyisége.
 

Ezzel az eredménnyel az összetettben a 11. helyről a 7. helyre kűzdötte fel magát Gábor, akit már csak 2 pont választ el a 6. helytől.
Természetes, hogy Rizmayer Gábor a Hockenheimben megrendezésre kerülő versenyre azt a célt tűzte ki maga elé, hogy élete első teljes IDM bajnoki szereplését az összetett 6. helyen fejezze be.

Rizmayer Gábort az eredményei elérésében az alábbi támogatók segítik: Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Pirelli, Bodis, Lucas
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending