Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi az AMA-ban

Rizmayer Gábor „tehermentesítve” versenyzett az Egyesült Államokban

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Augusztus 16-17-én rendezték meg az AMA Nyílt Bajnokságának soron következő versenyét Virginiában, ahol számos kategóriában versenyeznek a világ sok-sok országának legnevesebb versenyzői.
Hazánkat Rizmayer Gábor, a Team Suzuki versenyzője képviselte, aki nem mindennapi körülmények között teljesítette a versenytávot.
A kihívás már Párizsban megkezdődött, ahová a budapesti járat jelentős késéssel érkezett, így az átszálló utasokat kísérő amerikai steward – az olimpia lázában égve – gátfutó versenyt írt ki, hogy sikerül-e elérni az óceánon túlra induló járatot. Nos Rizi „pole pozíciót szerzett”, azonban ez sovány vigasz volt, amikor a verseny helyszínére érve kiderült, hogy a teljes felszerelése és csomagjai éppen körutazást tesznek az Államokban.
Bár néhány nap múlva előkerültek, de azért nyomot hagyott a kiváló versenyzőben.
A versenypálya igen technikásnak bizonyult, ami hasznos a „nem gyári versenyzőknek”, viszont nagyon huplis, rázós aszfalt borítja. Méreteire és szakaszolhatóságára jellemző, hogy a teljes pályacsík egy másik részén a versenyhétvégével egy időben motoros-napokat rendeztek.
 

A Supersport 600 kategória erősségét jelzi, hogy a szombati edzésen Ben Bostrom a 8. Chaz Davies a 16. helyen állt, így Rizi 22. helye egészen előkelő helynek számít, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a 10. és a 22. hely között mindössze 0,6 mp volt a különbség és életében először járt ezen a pályán!
A versenyzők létszáma ebben a kategóriában olyan nagy, hogy a 17 körös versenyt két csoport számára rendezik meg, így Gábor a 22. rajthelyével a második csoport 3. helyéről rajtolhatott. Sajnos hiába küzdött az előtte lévőkkel és páholta el őket a verseny végére, az eredmény „csak” összetettben számít. Ekkor derült ki milyen jó lett volna, ha a gyorsabb csoportban tud menni, ahol a nagyobb tempó komolyabb eredményre ösztökélte volna.
Az összetettben elért 18. helyezése igen tekintélyes eredmény, hiszen az ezért járó 13 ponttal megszerezte a 21. helyezést a teljes bajnokságban úgy, hogy a versenyeknek csak a felén vett részt és összesen 101 ellenfél gyűjtögeti a pontokat.
Rizmayer Gábor számára hátra van még a híres Laguna Seca-i pályán megrendezésre kerülő zárófutam, ahol tovább gyűjtve a pontokat, még előkelőbb helyen zárhatja a bajnokságot.
Az Egyesült Államok-ban Gábort kiemelt figyelemmel támogató Safety First Racing, már jelezte, hogy jövőre a magyar versenyzőt – teljesítménye, és a versenyzéshez, valamint a csapatához tanúsított hozzáállása alapján – visszavárják a teljes bajnoki idényre!

Rizmayer Gábort az eredményei elérésében az alábbi támogatók segítik: Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Pirelli, Go Fast, Bodis, Motul, Lucas, Suzuki gyári kiegészítők, Shoei, Gilles tooling
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending