Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi az AMA-ban

Rizmayer Gábor „tehermentesítve” versenyzett az Egyesült Államokban

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD
Augusztus 16-17-én rendezték meg az AMA Nyílt Bajnokságának soron következő versenyét Virginiában, ahol számos kategóriában versenyeznek a világ sok-sok országának legnevesebb versenyzői.
Hazánkat Rizmayer Gábor, a Team Suzuki versenyzője képviselte, aki nem mindennapi körülmények között teljesítette a versenytávot.
A kihívás már Párizsban megkezdődött, ahová a budapesti járat jelentős késéssel érkezett, így az átszálló utasokat kísérő amerikai steward – az olimpia lázában égve – gátfutó versenyt írt ki, hogy sikerül-e elérni az óceánon túlra induló járatot. Nos Rizi „pole pozíciót szerzett”, azonban ez sovány vigasz volt, amikor a verseny helyszínére érve kiderült, hogy a teljes felszerelése és csomagjai éppen körutazást tesznek az Államokban.
Bár néhány nap múlva előkerültek, de azért nyomot hagyott a kiváló versenyzőben.
A versenypálya igen technikásnak bizonyult, ami hasznos a „nem gyári versenyzőknek”, viszont nagyon huplis, rázós aszfalt borítja. Méreteire és szakaszolhatóságára jellemző, hogy a teljes pályacsík egy másik részén a versenyhétvégével egy időben motoros-napokat rendeztek.
 

A Supersport 600 kategória erősségét jelzi, hogy a szombati edzésen Ben Bostrom a 8. Chaz Davies a 16. helyen állt, így Rizi 22. helye egészen előkelő helynek számít, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a 10. és a 22. hely között mindössze 0,6 mp volt a különbség és életében először járt ezen a pályán!
A versenyzők létszáma ebben a kategóriában olyan nagy, hogy a 17 körös versenyt két csoport számára rendezik meg, így Gábor a 22. rajthelyével a második csoport 3. helyéről rajtolhatott. Sajnos hiába küzdött az előtte lévőkkel és páholta el őket a verseny végére, az eredmény „csak” összetettben számít. Ekkor derült ki milyen jó lett volna, ha a gyorsabb csoportban tud menni, ahol a nagyobb tempó komolyabb eredményre ösztökélte volna.
Az összetettben elért 18. helyezése igen tekintélyes eredmény, hiszen az ezért járó 13 ponttal megszerezte a 21. helyezést a teljes bajnokságban úgy, hogy a versenyeknek csak a felén vett részt és összesen 101 ellenfél gyűjtögeti a pontokat.
Rizmayer Gábor számára hátra van még a híres Laguna Seca-i pályán megrendezésre kerülő zárófutam, ahol tovább gyűjtve a pontokat, még előkelőbb helyen zárhatja a bajnokságot.
Az Egyesült Államok-ban Gábort kiemelt figyelemmel támogató Safety First Racing, már jelezte, hogy jövőre a magyar versenyzőt – teljesítménye, és a versenyzéshez, valamint a csapatához tanúsított hozzáállása alapján – visszavárják a teljes bajnoki idényre!

Rizmayer Gábort az eredményei elérésében az alábbi támogatók segítik: Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Pirelli, Go Fast, Bodis, Motul, Lucas, Suzuki gyári kiegészítők, Shoei, Gilles tooling
 

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending