Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi a nagyszerű hatodik helyen futott be Salzburgringen

Rizmayer Gábor megismételte idei legjobb eredményét, az IDM salzburgringi első futamán, a hatodik helyet szerezte meg.
 
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A második futam is jól indult, de sajnos egy bukás vetett véget Gábor versenyének.

Salzburgringen folytatódott az elmúlt hétvégén a Német Superbike Bajnokság, melyet több mint 17.000 néző tekintett meg élőben.

A pénteki időmérő edzésen vizes aszfalton kezdett a mezőny, de később felszáradt a pálya, így teljes gőzre kapcsolhattak a motorosok. Ekkor Werner Daemen volt a leggyorsabb, a bajnokság éllovasát, Martin Bauert még négyen előzték meg rajta kívül. Rizi mindent beleadott, de még nem találtak rá a tökéletes beállításokra, így ekkor még tizennegyedik volt a rangsorban. A második időmérőre drasztikusan változtattak Gábor motorjának beállításain, ami meg is hozta az eredményt, Rizi majdnem egy másodpercet tudott gyorsulni, és ezzel nyolcadik rajtpozíciót érdemelte ki. A pole-ból Werner Daemen, mellőle Kai-Borre Andersen, Jörg Teuchert és Günther Knobloch indulhatott. Andy Meklau bizonyult az ötödik leggyorsabbnak, Martin Bauer maradt a hatodik helyen.

Az első futam rajtjánál többen azt hitték, Bauer kiugrott, annyira jól sikerült neki a kezdeti lendületvétel, egyedül Teuchert és Daemen tudott vele lépést tartani, és ők így hárman egyből el is szakadtak kicsit az üldözőktől. Nem kímélték egymást, végig kiélezett küzdelmet folytattak az első helyért. Legtöbbet Bauer ment elöl, de az utolsó kanyarban elkövetett apró hibája elég volt Teuchertnek, be tudott bújni belső íven, így ő szerezte meg a győzelmet. Daemen jött be harmadik helyen, mögötte Meklau, majd a norvég Andersen és hatodikként a Team Suzuki Magyarország kiválósága.

Gábor remekül rajtolt, és végig nagyon jó tempót tudott motorozni. Öten mentek egy bolyban, és talán még látványosabbat meccseltek, mint az élen menő trió. Gábor nagyon ügyesen taktikázott, és keményen küzdött, így az őt szorosan követő három versenyzőnek nem adott esélyt, sőt a legvégén maga mögé utasította Andersenhez hasonlóan a belga Olivier Depoortert is.

A második futam rajtját követően ismét Bauer állt az élre, Teuchert, Daemen és Meklau vették őt üldözőbe. Pár körrel később Daemen megszerezte a vezetést, őt árnyékként követte Teuchert, Bauer pedig néhány motornyi távolságba került tőlük. Ez a sorrend változatlan maradt a tizenharmadik körig, amikor is a norvég Andersen hatalmas bukása miatt le kellett inteni a versenyt, és így az utolsó teljesített kör alapján alakult ki a végső sorrend. Vagyis a szerencsétlenül járt Andersen lett negyedik, az osztrák Knobloch ötödik, Meklau a hatodik. A futam meglepetésmenője a rendkívüli tehetséggel megáldott német női versenyző, Nina Prinz, aki testi adottságait remekül kamatoztatva a 190km/h átlagsebességet megengedő gyors pályán hetedikként ért célba.

Gábor sajnos szintén bukás miatt kényszerült kiállásra. Rögtön az első körben, az úgynevezett Fahrerlager kanyarban esett hatalmasat. Ez a pálya egyik leggyorsabb fordulója, ahonnan Rizi olyan tempóval repült ki, hogy a bukótérben a gumikhoz erősített, ütközést csökkentő felfújtható falnak ütközött, és az alá ékelődött a hatalmas lendülettől. Szerencsére zúzódásokkal megúszta az incidenst.

Az összetett ponttáblázatot Bauer vezeti, Teuchert, Daemen és Meklau előtt, jelen állás szerint úgy tűnik, közülük kerülhet ki a végső győztes is, ugyanis ők négyen jelentős pontelőnyt gyűjtöttek össze már most a bajnokság felénél. Gábor tizenkettedik, de továbbra is hatan vannak befogható távolságban előtte.

A Német Superbike Bajnokság folytatására augusztus első hétvégéjén Schleizer Dreieckben kerül sor, de Gáborra addig még a tengerentúlon is megmérettetés vár Supersport Suzukijának nyergében.

 

Rizmayer Gábort az alábbi támogatók segítik versenyzésében:

Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Lucas és Gilles.Tooling

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending