Csatlakozz hozzánk

Hírek

Rizi – Egy pályán a Moto GP mezőnyével

Rizmayer Gábor ismét rajthoz állt az Amerikai Superbike Bajnokság legutóbbi futamán Laguna Secaban, Supersport 600-as kategóriában.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Rizmayer Gábor ismét rajthoz állt az Amerikai Superbike Bajnokság legutóbbi futamán Laguna Secaban, Supersport 600-as kategóriában. A tengerentúli versenyek egyébként is hatalmas felhajtással és óriási nézőközönség előtt zajlanak, azonban a mostani hétvége még különlegesebbnek mondható, hiszen a Moto GP futama fűszerezte a programot.
 
A két sorozat versenyeinek egyidejű lebonyolítása kissé átszabta a szokásos időtervet, Gáboréknak ezúttal nem rendeztek szabadedzéseket. Rizi elmondása szerint könnyen megtanulható a pálya, ám némi nehézséget okozott a motor beállítása, ugyanis akad olyan kanyarkombináció, amely nagyon sok próbálgatást kíván, ezért sajnálta a szabadedzések kiesését. Az időmérőn annyira igyekezett gyorsulni a problémás szakaszon, hogy el is csúszott ott.
 

A folyamatos finomhangolás fontosságát jól tükrözte a Team Suzuki kiválóságának teljesítménye, minden egyes alkalommal ugyanis, amikor kigurult a pályára jobb és jobb időt sikerült elérnie, beleértve a warm-upot és a versenyt is. A kiélezett küzdelemben Gábor örült, hogy a beállítási nehézségek ellenére sikerült a tizenhatodik rajthelyet megszereznie.
A versenyen hatalmas tempót diktált a mezőny, Gábornak erősen kapaszkodnia kellett, hogy ne szakadjon le az élen menőktől, és hogy védje pozícióját a hátulról támadóktól. Végül ő tudta megcsípni az előtte motorozó Chaz Daviest, így a tizenötödik helyen futott be.
A Supersport futamot Ben D. Bostrom nyerte Jake P. Zemke és Steve Rapp előtt. Gábor csapattársa, Bobby Fong, akivel általában fej-fej mellett halad a magyar fiú, most nagyszerűen kamatoztatta a számára hazai pálya előnyét, alig lemaradva a dobogóról az ötödik helyen ért célba.
Rizi augusztus közepén áll legközelebb rajthoz a tengerentúlon, akkor a Virginia International Raceway ad majd otthont a futamnak.
 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending