Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ricky Brabec és a Honda nyerte meg a Dakar 2020 rallyt

Nyolc évvel azután, hogy a gyári csapat, a Team HRC, visszatért a világ legkeményebb terepraliversenyére, a Honda pilótája, Ricky Brabec, folyamatos jó teljesítményt mutatva, végül fölállhatott a dobogó legfelső fokára, a Szaúd-Arábiában megrendezett versenyen.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Monster Energy Honda Team diadalmaskodott a 2020-as Dakar Rallyn!

Ezzel a győzelemmel Ricky Brabec (Hesperia, Kalifornia, USA) az első amerikai versenyző, akinek sikerült megnyernie a Dakar Rallyt. A pilóta az idei szezonban két szakaszgyőzelmet szerzett, és a harmadiktól kezdve pedig folyamatosan vezette a mezőnyt. Ez az egyenletes teljesítmény Brabec titkos fegyverének bizonyult, míg a Honda CRF450 RALLY kiemelkedő navigációs eszközeivel és tempójával szintén hozzájárult a legáhítottabb díj elnyeréséhez.

A Monster Energy Honda Team hihetetlen teljesítményt nyújtott a 2020-as Dakaron. Az idei összecsapás 7800 kilométeres össztávjából közel 5000 km-t tettek ki a mért szakaszok, s ezek közül kettőt Brabec (3. és 6. nap), kettőt José Ignacio Cornejo (4. és 12. nap), egyet-egyet pedig Kevin Benavides (7. nap) és Joan Barreda (10. nap) nyert meg. A csapat erőfölényére jellemző, hogy teljesen kisajátította a dobogót a viadal harmadik és tizedik napján.

A Dakar történetének ez a hatodik Honda győzelme, amelyre legutóbb 31 évvel ezelőtt volt példa:

Cyril Neveu (1982, 1986, 1987), Edi Orioli (1988) és Gilles Lalay (1989) vehette át a győzteseknek járó trófeát. 2013-ban a Honda 23 éves távollét után visszatért a Dakar Rallyba. Az elmúlt 7 versenyen a HRC csapat két alkalommal állhatott föl a dobogó második fokára: az idén, a verseny során elhunyt Paulo Gonçalves (2015) és Kevin Benavides (2018).

Yoshishige Nomura – elnök, Honda Racing Corporation

„Először szeretnék gratulálni a győztesnek, Ricky Brabecnek. Ezenkívül köszönetet mondok Joannak [Barreda], Kevinnek [Benavides] és Josénak [Ignacio Cornejo] a nagyszerű teljesítményükért. És végül, de nem utolsó sorban, köszönetet mondok a keményen dolgozó versenycsapat munkatársainak és a fejlesztőknek, akik lehetővé tették ezt a győzelmet. Hét év telt el azóta, hogy visszatértünk a Dakarra, okultunk a hibáinkból, és a Team Honda mindent megtett azért, hogy győzzön és most végre kimondhatom: nyertünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Paulo [Goncalves] nagymértékben hozzájárult az első hat évhez, és hálásak vagyunk neki, és imádkozunk érte, hogy békében nyugodjon. Köszönettel és hálával tartozunk minden támogatónknak és rajongónknak világszerte.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending