Connect with us
Suzuki

Hírek

Rettentően fontos hétvége jön a magyar motorsport kedvelői számára!

Utolsó európai állomásához érkezett a Supersport-világbajnokság mezőnye és Sebestyén Peti egyedüli magyar indulóként ismét a TOP10-et veszi célba!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Peti bizakodva tekint előre és várja, hogy ismét Honda CBR600-as gépjére pattanhasson: „Nagyon nagyon várom már, hogy újra motoron ülhessek, mert kiváló tempót és beállítást találtunk az utolsó versenyen. A stílusom is sokat fejlődött a nyári szünet során, amit láttunk a mérnökömmel a telemetria adatokon. Szeretem nagyon Magny-Courst, még ha egész hétvégén esni is fog az eső, a Honda erős szokott lenni ezen a pályán, úgyhogy maximális magabiztossággal érkezem! Cél a TOP8 a versenyen és szeretnék az összetett 9. helyért is harcba szállni! Nagyon élvezem a közös munkát a csapatommal, ami lehetővé teszi, hogy a maximumot hozzam ki magamból és a motorból is. Szeretném befejezni a Portimaoban elkezdett munkát és a legjobb európai eredményemet elérni!”

Mindeközben Spanyolországban, Jerezben először fog részt venni spanyol bajnoki European Talent Cup versenyen Rossi Moor, a Sport & Events Academy legfiatalabb tagja. Megújult junior csapattal Mugenrace Junior Team néven Görbe Soma  csapattársa lesz, illetve a magyarok mellett Fermin Aldeguer és Filippo Palazzihoz csatlakozik még az amerikai Cody Kitchen is. A srácok a mostani forduló előtt már 2 héttel korábban kiutaztak, hogy 2 versenypályán is tudjanak tesztelni és minél jobban felkészülni az utolsó 3 fordulóra!

 Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója elégedett a fiatalok és Peti felkészülésével: „Először is azt gondolom, hogy Franciaországban Petinek jó esélyei vannak ismét szép eredményt elérni. Tavaly itt szerezte meg első Supersport-világbajnoki pontjait, szereti ezt a pályát. Bár Magny-Cours alapvetően elég nehéz terep és az időjárás is kaotikus lesz, remélem, hogy végre technikailag is minden összeáll majd és a TOP10-ért harcolhat, minél közelebb a TOP6-hoz!

Soma és Rossi nagyon keményen készültek a napokban, elégedett vagyok a teljesítményükkel. Rossi éppen, hogy betöltötte a 12. életévét és indulhat ebben a sorozatban, így neki az első verseny abszolút a tanulásról fog szólni és hogy kvalifikálja magát a fő versenyre, minél több kilométert gyűjtsön a számára új pályán az új kategóriában. Soma nem sokat motorozott ezzel a motorral a nyáron, de bízom benne, hogy a tesztek és a fizikális illetve mentális felkészülése lehetővé teszi majd, hogy akár a pontszerzésért is harcolhassunk. Csapatunk legtapasztaltabb tagja Fermin a bajnoki címért fog menni, nagyon szoros az állás az utolsó 3 futamra, az olasz Filippo is sokat készült, hogy a TOP10-et megközelítse és csatlakozik  hozzánk Amerikából Cody Kitchen is. Nagyon büszke vagyok mindenkire, mert szuper a hangulat a fiúk segítik egymást és jót tesz nekik, hogy együtt készülnek a megmérettetésekre.”

Sebestyén Peti futamait a SpílerTV közvetíti majd, Görbe Soma és Rossi Moor versenyeit pedig online lehet nyomon követni!

 Supersport, Spíler1 TV

  • Szeptember 28, Szombat                   Időmérő                     felvételről   16:00
  • Szeptember 29, Vasárnap                  Verseny                      ÉLŐ        12:10

CEV Repsol European Talent Cup:

 http://www.youtube.com/user/CEVMotorcycleChamp

  • Szeptember 29, Vasárnap

Race 1                         11:45
Race 2                         15:00

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending