Csatlakozz hozzánk

Hírek

Retro! MZ-s korszakidéző verseny Gyöngyösön

Az idei évad első MZ klubversenyének napja.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
A helyszín a Gyöngyöshöz közeli Gokartland kacskaringós pályája, amely még viszonylag újnak számít a versenyzők számára, hiszen MZ – versenyt itt még nem bonyolítottak, bár vannak többen, akik gyakorlás, edzés céljából korábban bejárták már a terepet.
A reggeli érkezés kicsit nehézkesre sikerült, így a nevezés és a gépátvétel tolódott. Nagyon hamar kiderült, hogy sok versenyzőnél a hónapok óta tartó lelkesedés annyira alábbhagyott a verseny napjára, hogy meg sem jelent. Lehet, hogy a borongós, hűvös idő is többeket elrettentett? Sajnos sok (évek óta versenyző) klubtárs erre a szezonra idő és pénzhiány, meg talán egyébb okok miatt nem váltott licencet. Kár értük! Reméljük jövőre ismét bekapcsolódnak!
 
Végül 11 versenyző állt fel a rajtvonalhoz és kezdetét vette a szabadedzés, majd nem sokkal később következett az időmérő.
Hamar kialakult a szinte már papírforma szerinti sorrend. Első helyre került a komoly tempót diktáló Kutrik Zsombor /308/, nagyon szorosan a nyomában Kamondy Márton /302/ és Bán Levente /328/.
 
 
Levente körről – körre egyre jobban kezdett felzárkózni Zsomborhoz, de ekkor sajnos a pálya elején levő kanyar szélén, a fehér csíkon a hátsó kereke megcsúszott, majd a ledöntött motort a kipufogókönyök kiemelte, aminek látványos bukás lett a vége. Szerencsére Leventének nem lett semmi baja, a motor pedig hamar helyrehozható sérüléseket szenvedett.
A kormány cseréjét Levi hamar elvégezte, a karburátor úszójával (a sajnos most nem versenyző) Kamondy Tibor segítette ki, így rajthoz tudott állni. A verseny kezdetére a pálya mentén már egész sok érdeklődő gyűlt össze.
 
 
A rajt utáni pillanatokban gyorsan kialakult a sorrend, ami nagyon hasonlított az időmérő eredményeihez és sajnos a verseny leintéséig már nem nagyon változott.
 
Az első helyről rajtolt Kutrik Zsombor /308/, őt követte Kamondy Márton /302/ és szorosan a nyomukban Bán Levente /328/. Az első két – három körben az élmezony nagyon együtt motorozott, egyenesekben Zsombor jobbnak bizonyult, de féktávokon komolyan támadta Kamondy Marci, harmadiknak minimális időkülönbséggel Levente. A következő körökben egyre nőtt közöttük a távolság Zsombor javára.
A középmezőnyben a negyedik helyen érkezett a gyors és magabiztos tempót diktáló Kukkel László /312/, majd utánna Kovács Gábor, akinek hosszú, több éves kihagyás után ez volt a második MZ versenye.

Tőlük egy kis leszakadással következett Árvai István /369/, Irmai Zoltán /334/ és Kobolák Imre /320/, akik hasonlóan jól motorozva járták a pályát és próbálták tartani az iramot a mezőnnyel, de itt már jobban elszakadoztak egymástól, nőttek a távolságok. Tőlük egy kis lemaradással Tóth Zoltán /304/, Bodnár Kristóf /315/ és Fazekas Krisztián /325/ zárták a sort, akik végig kitartóan és biztosan követték a középmezőnyt. Az időmérő végeredményei náluk változtak is, Tóth Zoltán utolsó helyéről kettőt előrelépett, Kristóffal még egy kis csatázást is bemutattak, Krisztián sajnos minden igyekezete ellenére visszacsúszott a 11. helyre.

 

 
Ezután a verseny leintéséig már nem változtak a pozíciók, így a végeredmény a következő:

1. Kutrik Zsombor 308
2. Kamondy Márton 302
3. Bán Levente 328
4. Kukkel László 312
5. Kovács Gábor 327
6. Árvai István 369
7. Irmai Zoltán 334
8. Kobolák Imre 320
9. Tóth Zoltán 304
10. Bodnár Kristóf 315
11. Fazekas Krisztián 325

A verseny jól sikerült, nekem nagyon tetszett, bár jobban örültem volna egy csatározásokban, meccselésekben gazdagabb, kiélezettebb futamnak.
Külön köszönet Bambinak és Kristófnak a szervezésért és lebonyolításért, ami nem mindig volt zökkenőmentes, de Bambi képes volt néha százfelé szakadva mindent a kezében tartani.
Reméljük, hogy a május 10 – én Kakucson megrendezésre kerülő klubversenyen sokkal többen megjelennek és még izgalmasabb versenyt láthatunk.

 

Hamza Attila

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending